Lütfen bekleyiniz..

Yenidoğan Bebeğime Emzik Vermeli miyim?

Yenidoğan Bebeğime Emzik Vermeli miyim?

Yenidoğan Bebeğime Emzik Vermeli miyim?

 

Genel olarak ebeveynler için en çok merak edilen endişe doğumdan sonra bebeğin ne zaman emzik kullanacağıdır. Bebeğin emzik kullanma zamanı daha çok bebeğin emziği kullanmaya hazır hale gelmesinden sonra başlar. Teorik açıdan bakıldığı zaman bebekler doğduğu andan itibaren emzik kullanabilirler. Yeni doğan bebeğe emzik alınacağı zaman özel olarak tasarlanmış emzik modellerine göz atarsanız, ambalaj üzerinde 0-24 aylık bebekler için uygun olan bir emziği tercih edebilirsiniz. Bu dönem içerisinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus bebeğin emzik kullanmak için hazır olup olmadığıdır.

 

Bazı doktorlar, genellikle emzik konusunda annenin süt salgısı gereken düzeye gelene ve bebeğin emmesi normal bir hale gelesiye kadar emzik kullanımını önermez. Bunun nedeni ise bebek emme refleksini tatmin hale getirmek için emzik kullanımı sebebi ile annenin memesine olan ilgisini kaybeder. Bebeğin ne zaman emzik kullanması gerektiğini en iyi doktorunuz size söyleyecektir. Yeni doğan bebeğe emzik verilir mi sorusu en çok kafaya takılan bir sorudur.  

 

Yenidoğan Bebeğin Emzik Kullanması Doğru Olur mu?

 

Pek çok uzman, bebeğin emziği kullanmak için hazır olasıya kadar ve emzirme alışkanlığını tam anlamıyla oturtana kadar emzik kullanmasını önermez. Bebeğin emziği doğrumu yanlış mı kullanıyor durumu dahil olasıya kadar yenidoğan bebeklerde emzik kullanımı ile ilgili en iyi yönlendirmeyi doktorunuz yapar.

 

Emzik Temizliğini Nasıl Yapmak Gerekir?

 

Emziklerin ilk kullanımdan sonra beş dakika kadar kaynar su içerisinde bekletilmesi gerekir. Bebeklerim bağışıklık sistemi daha henüz ilk altı ay süre içerisinde yeteri kadar gelişmediği için, kullanılan emziklerin her gün bu saat kadar temizlenmesi daha doğru olur. Daha sonra altıncı aydan sonra aşırı kaynar bir su ile temizlik yeniden tekrarlanabilir. Bunun yanı sıra buhar ile sterilize edilen cihazlar yardımıyla emziğin temizlenebilmesi oldukça iyi bir çözümdür. Bu tür araçlar genel olarak emziklerin yapısını daha iyi korur ve onların hijyenik kalmasına yarım eder. Bu, tür bir işlem pratik olacak şekilde temiz tutmanın en etkili yoludur. Emzik satın alma sırasında alınmak istenilen ürünün BPA içermediğinden emin olunmalıdır. Özellikle kaynatılarak temizlenecek olan ürünlerin salınma yoluyla ve bebeğe geçecek olan BPA bebek için zarar teşkil eder.

 

Emzik Ne Zaman Bırakılmalıdır?

 

Genel olarak emziğin ne zaman kesilmesi konusunda her uzmanın farklı bir görüşü vardır. Kimi uzmanlar, ilk yılın sonunda emzik kullanımına son verilmesi gerektiğini belirtirken, kimi uzman ise emzik kullanımının üçüncü aydan sonra son verilmesini öne sürer. Bu süre zarfında, ebeveyn deneğin durumunu en iyi şekilde analiz etmeli ve bebek ihtiyaçtan dolayı mı kullanmak istiyor yoksa bağımlılıktan dolayı mı kullanmak istiyor bunu gözlemlemelidir. Doktorunuz, emziği durdurmak için en iyi zamanı size bildirecektir. Farklı bir görüşe sahip olan doktor ise emziğin hemen kesilmesi gerektiğini size söylerken, bazısı ise emziğin bebek ile ortak karar bağlanmasını ve olma bir ürün tercihi yapılmasını öneri.

 

Emzik kullanımım hakkında endişeniz varsa, çocuğunuz sinirliyse ve sakinleştirmekte zorlanıyorsanız alanında tecrübeli bebek bakıcı adayları ile görüşebilirsiniz. Aile yaşantınıza ve bebeğinize en uygun bakıcıyı bulmak için bizlerden destek alabilirsiniz.

 

 

 

Blog Kategorileri