Lütfen bekleyiniz..

Mersin Bakıcı İş İlanları

Mersin Bakıcı İş İlanları

Mersin Bakıcı İş İlanları

Mersin yatılı bakıcı ilanları arasına düzenli olarak yenileri eklenmektedir, bu sebeple bakıcı işi arayan kişilerin güncel olarak ilanları takip etmeleri gerekmektedir.  Türkiye’nin her bölgesinde ve her şehrinde bakıcı olarak çalışacak kişilere ihtiyaç bulunmaktadır. Yaşamsal gereksinimler sebebiyle düzenli bir gelir elde etmek için çalışan ve hanesinde bebek, çocuk, evcil hayvan, yaşlı veya özel gereksinimli bireyler bulunanlar için güvenilir bir bakıcı bulmak çok önemli bir konudur. Çeşitli sebeplerden ötürü ilgilenmesi gereken kişilerle ilgilenemeyen bireylerin aklına her zaman ilk olarak bakıcılık yapabilecek yeterliliklere sahip birini bulmak gelmektedir.

Bakıcılık yapacak kişiler, ev halkının ihtiyacına bağlı olarak birkaç saatlik, gündüz saatleri, akşam saatleri, yatılı veya haftanın belirli günleri olmak üzere çalışmaktadırlar. Bakıcılık yapılacak olan kişi bir çocuk, küçük bir bebek, yaşlı veya gereksinimleri farklı ve dikkat gerektiren bireyler olabilmektedir. Üstelik iş tanımına göre, evinde evcil hayvan bulunanlar, bakıcılık yapacak kişinin dört ayaklı dostları ile ilgilenmesini de beklemektedir. Bakıcı olarak başvuruda bulunan kişide aranan belli başlı şartlar bulunmaktadır ve ancak bu şartlar sağlandığı takdirde bir anlaşmaya varılabilmektedir. Bu iş için ücretlendirme, sigorta ve genel haklar çalışma saatlerine ve görev tanımına göre değişiklik göstermektedir.

Gündüz Bakıcısı İşleri

Mersin’de ikamet eden ve çalışan ancak evinde çocuk, yaşlı, bebek gibi bakım isteyen bireyler ile yaşayan kişiler, çalışmak maksadıyla bakıcı ile çalışmaya yönelmektedir. Bakıcı olarak çalışacak kişinin görev ve sorumluluklarını evde ikamet eden kişi belirlemektedir. Kimi zaman yalnızca çocuk veya yaşlı bakımından sorumlu olan bakıcılardan bazı durumlarda temizlik, yemek gibi işleri yapmaları da beklenmektedir. Bu durumda ücret artışı gerçekleştirilebilmektedir.

Mersin gündüzlü bebek bakıcısı;

  • Bebek çok küçük değilse eğitimine katkı gösterecek faaliyetler oluşturmalıdır.

  • Tuvalet eğitimi için çalışmalar yapmalıdır.

  • Uyku ve genel ihtiyaçlarını karşılamalıdır.

Neyin ne olduğunu bilecek yaşta olan çocuklar için;

  • Parka götürülmeli,

  • Eğitsel oyunlar oynatılmalı,

  • Sosyal çevre geliştirmesi amacıyla arkadaş kazandırılmalı,

  • Ödevlerine yardım edilmeli,

  • Beslenmeleri düzenli karşılanmalıdır.

Gündüz görevli bakıcılar çocukların öğlen uykusunu aldığına emin olmalıdır. Akşam ve gece görevli bakıcılar ise gece uykusu rutinlerini eksiksiz yerine getirmelerini sağlamalıdır. Bu rutinler diş fırçalamak, el yüz yıkamak, pijama giymek ve kitap okumak gibi alışkanlıklardır.

Yatılı Yaşlı Bakıcısı Nelerden Sorumludur?

Yaşlı bakımından sorumlu olan bakıcılar, gündüz veya gece, yatılı veya geçici olarak hizmet verebilirler. Bu hususta yapılması gereken her şey özverili ve sabırlı bir şekilde yapılmalıdır. Bakıcı olarak çalışacak kişinin güler yüzlü ve hoşgörülü olması çok önemlidir. Yaşlılar dönemsel olarak alıngan olabilmektedir ve incitmeden, saygılı biçimde yaklaşılması gerekmektedir.

Mersin yatılı bakıcı ilanları arasında yüksek gelirli birçok ilan bulunmaktadır. Yaşlılar insanoğlunun değerleri ve geçmişleridir bu sebeple onlara bakacak kişilerin, sağlık bilgisi ve psikolojik yeterliliği bulunan, yüksek enerjiye sahip, hoşgörülü insanlar olmaları gerekmektedir.

Yaşlı bakıcıların görevleri arasında;

  • Bireyin varsa kullanması gereken ilaçların düzenlenmesi ve takibi yapılmalı,

  • Pansuman gerektiren bir durum varsa aksatmadan yapılmalıdır.

  • Yaşam alanı her zaman temiz tutulmalı ve yemek yedirilmelidir.

  • Tuvalet, kişisel bakım gibi ihtiyaçları karşılanmalıdır.

Mersin Bakıcı Ücretleri

Mersin bakıcı arayanlar için bu işi yapmak isteyen çok sayıda kişi bulunmaktadır. Bakıcı ücretlendirmeleri, çalışmanın saatine, yoğunluk durumuna ve iş yüküne bağlı olarak değişim göstermektedir.

Gündüz bakıcılarında ücretlendirme genel olarak 3.000 TL ile 5.000 TL arasında bir bantta ilerlerken, bu durum gece bakıcılarında 7.000 ila 9.000 TL’ye kadar yükselebilmektedir.  12 saat çalışanlar günlük olarak 500 TL’ye kadar para kazanabilirken, 24 saat refakatçi kalanlar 700 TL’ye varan günlük kazanç sağlayabilmektedir.

Blog Kategorileri