Lütfen bekleyiniz..

Yeni Yürümeye Başlayan Çocuklar İçin 7 Kaba Motor Beceri Aktivitesi

Yeni Yürümeye Başlayan Çocuklar İçin 7 Kaba Motor Beceri Aktivitesi

Yeni Yürümeye Başlayan Çocuklar İçin 7 Kaba Motor Beceri Aktivitesi

Kaba motor beceriler, çoğu çocuğun 2 yaşına geldiğinde öğreneceği büyük hareket becerileridir. İnce motor beceriler, doğru el-göz koordinasyonu sağlamak için ellerde, parmaklarda ve bileklerdeki küçük kaslara odaklanır; Kaba motor becerileri, bir vücudun uzayda nasıl hareket ettiğine odaklanır. Oturma, ayakta durma, yürüme, tekme atma, zıplama, koşma ve kaldırma gibi hareketler, özellikle çocuk okula gitmeye hazır olduğunda temel becerilerdir. Bu becerileri bu kadar kritik yapan şeylerden biri de, çocukların bir çizgide yürümeleri, bir tepsi taşımaları veya donma etiketi gibi grup oyunlarına katılmaları istendiğinde hassas ve koordinasyonla nasıl hareket edeceklerini öğrenmeleri gerektiğidir. Yeni Yürümeye Başlayan Çocuklar İçin 7 Kaba Motor Aktivitesi.

Küçük çocuğunuzun kaba motor becerilerinde ustalaşmasına yardımcı olmak için evde birçok aktivite yapabilirsiniz. İşte çocuklarınızın seveceğini düşündüğümüz 10 büyük motor beceri aktivitesi.

1- Yeni Yürümeye Başlayan Çocuklar İçin Çizgi Atlama Etkinliği

çizgi atlama

Küçük çocukların üzerinden atlayarak kullanabileceği bir dizi çizgi oluşturmak için tebeşir, ip ve hatta bant kullanabilirsiniz. Nasıl zıplayacağınızla ilgili bir ya da iki ayak üzerinde olduğu gibi basit kurallar oluşturun.  Çocuklar nasıl durup gideceklerini, sıralarını beklemeyi ve sıçrama ve zıplama becerilerini öğrenecekler.  

2- Yanan Atlayış ile Yürümeye Başlayan Çocuk Aktivitesi

Küçük sirk akrobatlarınız bu kendin yap alevli çemberlerinde tırmanmaya ve yuvarlanmaya bayılacak. Bu aktivite, çocuklara zorlu bir alanda hareket etmek için tüm vücutlarını kullanma fırsatı verir.  

3- MandalToplama Kaba Motor Aktivitesi

ip çöpü toplama

İplik topunuz ve bazı harf mıknatıslarınız veya kesikleriniz varsa, çocukların bir engelli parkurda gezinirken problem çözme becerilerini kullanmalarını sağlayacak bu ilginç engelli parkuru deneyin. İplerden sarkan tüm harfleri toplamak için gerinmek, hamle yapmak, emeklemek ve hatta belki de tırmanmak zorunda kalacaklar.  

 

4- Robot Dansı Kaba Motor Aktivitesi

robot dansı

Çocukları farklı hareket türlerini denemeye davet eden bu oyuna tüm aileyi dahil edin. Biraz müzik açın ve robot gibi hareket ederken, kare şeklinde yürürken, tek ayak üzerinde zıplarken ve daha fazlasını yaparken bir dans partisi yapın.  

 

5- Çamaşır Sepeti İtme Oyunu

Kaldırma ve itme, küçük çocukların öğrenmesi için önemli becerilerdir ve bu itme etkinliğiyle tam da bunu yapabilirler. Meydan okuma eklendi mi? Çocuklarınızdan toplama sırasında çamaşır itme oyununu oynamalarını isteyin. Sadece küçük kasları egzersiz yapmakla kalmayacak, aynı zamanda evi temizlemeye yardım etmekten gurur duyabilirler.  

6-  Kapalı Mekan Engel Labirenti

Ebeveynler bu aktivite ile süper yaratıcı olabilirler. Tüneller oluşturmak için boş karton kutulardan elinizdekileri, perdeli bir kapı aralığı oluşturmak için bant veya iplik ve hatta rampalar ve atlamak için yerler oluşturmak için yastıklar ve minderler kullanarak epik bir engelli parkur inşa edebilirsiniz. Çocuklar, geçmek için problem çözme becerilerini, zıplama, emekleme, sıra bekleme ve daha fazlasını kullanmak zorunda kalacaklar.

7- Bowling Aktivitesi

bowling

Plastik bardaklarla dikey bowling, her çocuğun ihtiyaç duyduğu birçok beceriyi içeren harika bir oyundur. Bardakları dengeli bir şekilde istifleyerek dik kalmalarını sağlamak için düz bir çizgide bir top yuvarlamaya kadar, tekrar aşağı inmelerini sağlamak için çocuklar tüm koşuşturma ve hareketlerle çok meşgul olacaklar.

İyi bir oyun ablası veya bakıcı bulmak için hemen ücretsiz ilan verebilir, çalışan profillerini ziyaret edebilirsiniz.

Blog Kategorileri