Lütfen bekleyiniz..

Doktor Çocuğuna Bakıcı

Doktor Çocuğuna Bakıcı

Doktor Çocuğuna Bakıcı

Doktor çocuğuna bakıcı bulmak zaman zaman zor olsa da bazı püf noktalara dikkat ederek bu işi daha kolay hale getirebilirsiniz. Mesleğinize bir doktor olarak devam ediyorsanız geceniz gündüzünüz yok demektir. Ne zaman hastaneye gideceğiniz, ne zaman bir bakıcıya ihtiyaç duyacağınız belli değil demektir. Tabi ki mesai saatleriniz belliyse gündüzlü bakıcı bulmanız daha doğru olur. Ancak gece ameliyata gitme durumunuz olursa yatılı bakıcı bulmanız her zaman daha avantajlıdır.

Çocuğunuza bakacak iyi bir bakıcı bulursanız gecenin bir saati telefon geldiğinde ameliyata gitmek için çocuğunuzu yalnız bırakmak zorunda kalmazsınız. Hem evliliği hem çocuğu hem de doktorluğu aynı anda yürütmek hiç kolay değildir. Bazen bakıcı bulamama nedeni ile pek çok doktor mesleğine uzun süreli ara vermek zorunda kalmıştır. Fakat iyi bir bakıcı bularak gözünüz arkada kalmadan iş hayatınıza devam edebilirsiniz.

Doktor olmak çok zor bir meslektir. Gün boyu hastalarla uğraşmak, eve gelince hasta psikolojisinin dinmemesi, bir başkasının hayat mücadelesine dahil olmak uzaktan göründüğü kadar kolay değildir. Tüm bu stresin içine çocuk bakımı da eklenince bir süre sonra yorgun düştüğünüzü hissedebilirsiniz. Aynı şekilde eve gelince yemek, çamaşır ve bulaşık işleri derken yorgunluğunuz kat be kat katlanır. Bu sıkıntılara şahit olmamak için Aradığım Bakıcı sitemizden ilan açan bakıcılara göz atabilirsiniz.

Mesleğiniz doktorluk ise yapmanız gereken en doğru şey yatılı doktor çocuğuna bakıcı bulmak olacaktır. Böylece gece gündüz çocuğunuzun bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Maaşınızı almaya, sigortanızı ödemeye ve meslek hayatınızı en güzel biçimde idame ettirmek sizin de hakkınız. Siz de çocuğunuza en nitelikli şekilde bakacak bakıcılar ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Doktor Çocuğuna Bakıcı Ayrı Bir Hizmet mi?

 

Doktor çocuğuna bakıcı şeklinde ayrı bir hizmet yoktur. Ancak doktorların düzensiz bir yaşam hayatı olduğu için bu tempoya ayak uyduracak bakıcı bulmakta zorluk yaşarlar. İki arada sürüklenmekten dolayı çocukların hayatı da hırçınlık ve huzursuzluk ile geçer. Evinizde size yardımcı olacak bakıcı ve temizlikçi bulmanız durumunda tüm yükünüz hafifleyecektir. Yatılı bakıcı bulmanız dahilinde özgürlüğünüze de kavuşmuş olacaksınız. Çünkü rahatça gezebilecek, hastanede görev yapabilecek ve rahat bir uyku çekerek sabah daha dinç biçimde göreve başlayabileceksiniz.

Çocuğunuza bakacak bakıcının başka ayak bağının bulunmaması ve sabırlı davranması gerekir. Çocuğun dersleri, oyun saatleri ve kişisel bakımı ile ilgilenmesi şarttır. Siz de yoğun yaşam temposunda yükünüzü hafifletecek iyi bakıcıları sitemizden bulabilirsiniz.

Doktor Çocuğuna Bakıcı Adayların Görevleri Nelerdir?

Normal bir çocuk bakıcı nasılsa doktor çocuğuna bakıcı adayları da aynı görevlere sahiptir. Sadece tempo biraz daha ağırdır. Bakıcının ana görevi çocukla ilgilenmektir fakat bazı ekstra sorumluluk yüklemeniz halinde ekstra ücret de ödemeniz gerekir. Bir doktor çocuğu bakıcısının temel sorumlulukları aşağıdaki şekildedir;

  • Bebek ya da çocuğun beslenmesini yerine getirmek
  • Çocuğun rahat hareket etmesi ve hijyeni için ortamın düzenlenmesi
  • Bez kullanan çocuklarda bez değişimi yapmak, bez kullanmayan çocuklarda tuvalet ihtiyacını giderme
  • Çocuğu okuldan almak ve okula götürmek
  • Okula gidiyorsa ödevlerine yardımcı olmak
  • Yemeğini hazırlamak
  • Uyku saati geldiğinde uyumasına yardımcı olmak
  • Oyun oynayarak eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak
  • Bir şeyler öğreterek gelişimine katkıda bulunmak

Bir bakıcının ana görevleri bu şekildedir. Fakat siz yemek yapması, temizlik yapması ve diğer detaylı temizlik işlerine bakmasını isterseniz bunu en baştan bakıcı adayı ile görüşerek ücretlendirmeyi de buna yönelik yapmalısınız.

Bakıcı Seçiminde Dikkatli Olmalısınız

Çocuklarımız dünyadaki en değerli varlıklarımızdır. Bu nedenle onları birine emanet ederken çok titiz ve dikkatli davranmamız gerekir. Sonuçta evinize kim gelirse gelsin hiç kimseyi tanımıyorsunuz. Ancak deneyimli bir bakıcı çocuğun kişisel bakımından ödevlerine kadar, eğitim öğretiminden eğlenceli vakit geçirmesine kadar her türlü gereksinimini karşılar. Dikkat etmeniz gereken en önemli kriter bakıcının ilkyardım bilgisine sahip olmasıdır. Herhangi aksi bir durum olması halinde çocuğa direk müdahale edebilmelidir.

Bakıcının sizin evinizde çocuğa bakması da önemli bir kriterdir. Çünkü çocuk kendi evinin düzeninde ortamı daha iyi sahiplenir ve daha rahat hareket eder. Ayrıca çocuğu her sabah bakıcının evine bırakıp evinden almak gibi bir telaşınız da olmaz. Bununla birlikte kendi evinizde daha iyi müdahale edebilirsiniz. Ancak başkasının evinde nasıl bir ortamda bulunduğunu göremezsiniz.

Doktor Çocuğu Bakıcısı Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Her meslekte olduğu gibi doktor çocuklarına bakıcılık yapacak bireylerinde birtakım özelliklere sahip olması gerekir. Bu kişilerin sahip olması gereken özellikler şu şekildedir;

  • Bakıcının referans olabilecek güvenilir firmalar aracılığı ile bulunması gerekir. Başkalarından duyduğunuz bilgilerle çocuğunuzu başkasına emanet etmeyiniz.
  • Bakıcının çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde deneyimli ve eğitimli olması gerekir. Eğer mümkün olursa belli bir deneyimi olan kişilerin tercih edilmesi gerekir.
  • Tam kararı vermeden önce bakıcınız ile uzunca konuşarak onun hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız gerekir.
  • Eğer bakıcı güler yüzlü ve eğitimli ise, size yakın geldiyse kabul edebilirsiniz.
  • Sigara ve alkol gibi bağımlılıkları olmayan bakıcı adaylarını tercih etmelisiniz.
  • Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bakıcılar sizin için daha avantajlı olacaktır.
  • Uzun süreli bakıcıları tercih etmelisiniz. Çünkü sürekli bakıcı değiştirmek çocuğun psikolojisini kötü etkileyecektir.

Yukarıdaki özelliklere dikkat ederek çocuğunuza rahatlıkla bir bakıcı bulabilirsiniz. Karar vermek için ortalama 1 hafta deneme süresine tabi tutabilirsiniz.

Bakıcı Ücretleri

Bakıcı ücretleri çeşitli etkenlere göre değişkenlik gösterir. Bakıcının yatılı mı gündüzlü mü yoksa yarım gün mü olduğu, sizin bakıcıdan beklentileriniz, bakıcının tecrübeli olup olmaması ve evinizde kalıp kalmayacağı bakıcı ücretlerini değiştirir. Ancak genel olarak bakıcı ücretlerini bilmiyorsanız bizimle iletişime geçerek ortalama fiyatları ve bütçe durumunu öğrenebilirsiniz.

Blog Kategorileri