Lütfen bekleyiniz..

Saatlik Oyun Ablası Nedir?

Saatlik Oyun Ablası Nedir?

Saatlik Oyun Ablası Nedir?

Saatlik oyun ablası ilerleyen yaşlardaki çocuklar için aileler tarafından sadece belirli saatlerde tutulan oyun ablasıdır. Oyun ablaları kimi zaman günün tamamında çocukların yanında dururken bazı durumlarda sadece belirli saat aralıkları için aileler tarafından tutulmaktadır.

Çocukları okula yeni başlayan aileler, çocuklarının yanında olmadıkları sürelerde hem çocukların yeni şeyler öğrenebilmeleri hem de yalnız kalmalarını engellemek için oyun ablası tutulmaktadır.

Ayrıca saatlik oyun ablasının çalışacağı saatler de aileler tarafından belirlenir. Bunun sebebi oyun ablasına daha çok ebeveynlerin evde olmadığı vakitlerde ihtiyaç duyulmasıdır.

Saatlik Oyun Ablası Maaşı Ne Kadar?

Saatlik oyun ablası maaşı, diğer mesai tiplerine göre daha uygundur. Ancak genel olarak ödenecek maaş birçok faktör doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Oyun ablasının hangi saat aralıklarında çalışacağı, kaç saat çalışacağı ve hangi günlerde çalışacağı bu faktörler arasında yer alır.

Ayrıca oyun ablası maaşları bakıcılara göre oldukça uygundur. Bu sebeple de ebeveynler tarafından ilerleyen yaşlardaki çocuklar için oyun ablası daha fazla tercih edilir.

Bununla birlikte 2021 yılında oyun ablasının maaşı saat bazında belirlenmektedir. Bu noktada 10 saat çalışan bir oyun ablası 600 – 700 TL aralığında maaş alırken aylık 50 saat çalışan oyun ablaları 1800 – 2500 TL arasında maaş alabilir.

Neden Oyun Ablası Tutulmalı?

Çalışan ve çeşitli sorumluluklara sahip olan ebeveynler, erken yaşlardaki çocuklarının bakımı ve ihtiyaçları için bakıcı tutmaktadır. Oyun ablasına ihtiyaç ise daha ilerleyen yaşlarda başlar. Örneğin bir bebek için oyun ablası tutulmaz daha çok eğitim hayatına başlayan veya başlamak üzere olan çocuklar için oyun ablası tutulur.

Oyun ablaları ebeveynleri evde olmayan çocukların yemek yemesini, eğlenmesini ve yeni bilgileri içerisinde barındıran oyunları öğrenmesini sağlar. Bu durum hem çocukların sosyalleşmesini sağlarken hem de aileleri yanında yokken kendilerini yalnız hissetmesini engeller. Ayrıca oyun ablaları sayesinde çocukların günleri daha da eğlenceli hale gelir.

Bu gibi sebepler doğrultusunda oyun ablası tutmak ve çocukların eğitim hayatlarına daha kolay adapte olmasını sağlamak gerekebilir. Ayrıca çocukları evde yalnız bırakmak veya aileleri yanında yokken sıkılmalarını engellemek için de saatlik oyun ablası tutulmalıdır.

Oyun Ablası Ne İşe Yarar?

Oyun ablasının çocuklara karşı pek çok sorumluluğu vardır. Tüm bu sorumluluklar hem çocuklar hem de ebeveynler açısından fazlasıyla önemlidir. Bunlar;

  1. Çocukların daha eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak,
  2. Çocukların yeni oyunlar öğrenmesine yardımcı olmak.
  3. Çocuklara derslerinde destek olmak ve ödevlerine yardım etmek.
  4. Çocuklarla çeşitli oyunlar oynamak.
  5. Çocukların yemek yemesini ve aileleri yokken vakit geçirmesini sağlamak.
  6. Çocukların daha sosyal bir hayata sahip olmalarına yardımcı olmak.
  7. Ailesi yanında olmayan çocukların güvenliğini sağlamak.

Siz de yukarıdaki sorumlulukları yerine getirebilecek oyun ablası arıyorum diyorsanız Aradığım Bakıcıyı tercih edebilirsiniz. Aradığım Bakıcıyı tercih ederek profesyonel oyun ablalarının CV ve portföylerine kolaylıkla ulaşabilir, en kısa sürede aradığınız oyun ablasını bulabilirsiniz.

Blog Kategorileri