Lütfen bekleyiniz..

Çocuklarda Akıllı Saat Kullanmak Ne Kadar Doğru?

Çocuklarda Akıllı Saat Kullanmak Ne Kadar Doğru?

Çocuklarda Akıllı Saat Kullanmak Ne Kadar Doğru?

Çocuklarda akıllı saat kullanımı son yıllarda çok artış göstermiştir. Özellikle okula giden çocukları sürekli gözetim altında tutmak ve daha korunaklı olduklarını hissetmek amacıyla veliler genelde akıllı saatlerden yararlanır. Hele ki çalışan anne babalar gün içinde çocuklarından haber alabilmek için akıllı saat kullanarak çocuklarının nerede olduklarından emin olmak isterler.

Çocuklarla haberleşebilmek adına akıllı saatler inanılmaz bir alettir. Telefon kullanmadan akıllı saat aracılığı ile çocuğunuzla iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede çocukların ne kadar uzakta olduğunu ve tam olarak hangi konumda olduğunu takip etmek mümkün hale geliyor. İlgili hatırlatmalar da tek bir dokunuş ile gerçekleşebiliyor. Pek çok akıllı saat ayak izi özelliğine de sahiptir. Ayak izi takip özelliği sayesinde çocuğunuzun ya da okul servisinin nerede olduğunu anlayabilirsiniz. Çocuğunuzun kaç adım attığını ve kaç kalori yaktığını görmeniz de akıllı saat sayesinde mümkündür.

Akıllı Saat Kullanımı Kaç Yaş İçin Uygundur?

Çocuk akıllı saat kullanımı ebeveynler  tarafından güven sağlamak amacıyla yaygınlaşmıştır. Akıllı saat markaları incelendiği zaman 4-16 yaş grupları için kullanıma uygun modeller bulmak mümkündür. Akıllı saat sayesinde çocuklarda telefon kullanımı da azalır. Ancak bu konuda hem ebeveynlerin hem de çocukların bilinçlendirilmesi gerekir. Çünkü çocuklar bazen başka kişilerle de iletişime geçiyor veya arkadaşları ile sürekli değiş tokuş ediyorlar.

Akıllı saatlerin zararlı mı değil mi olduğuna gelirsek bilinçli bir şekilde kullanıldığı taktirde zararı yoktur fakat akıllı saatlerin de telefonlar gibi elektrodalga yaydığını unutmamanız gerekir. Buna göre tedbirli kullanarak 24 saat boyunca çocuğunuzu akıllı saat ile aynı ortamda bulundurmamanız gerekir.

Akıllı Saat Almadan Önce İşlevselliği Belirleyin

Akıllı saat modellerinde marka ve fiyat skalası son derece geniştir. Bu nedenle marka belirlemeden önce işlevsellik belirlemeniz sizin de işinize yarar. Hangi özelliklere ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz marka ve modeller arasından seçim yapmanızı da kolaylaştırır. İletişim kurmak, acil durumlar için SOS özelliği bulunması ve konum özelliği gibi özellikleri önceden belirlemeniz daha iyi olacaktır. Fiyat aralığını da unutmamanız gerekir. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra bütçenize göre bir akıllı saat belirleyebilirsiniz. Çocuk bakıcıları akıllı saat kullanımı hakkında yeterli bilgiye sahip olabilir. Gerek duyduğunuzda akıllı saat kullanımı konusunda bakıcınızdan da yardım almaktan çekinmeyiniz.

 

Blog Kategorileri