Lütfen bekleyiniz..

Bebeklerde Diş Bakımı Nasıl Yapılır ?

Bebeklerde Diş Bakımı Nasıl Yapılır ?

Bebeklerde Diş Bakımı Nasıl Yapılır ?

 

Bebeklerde diş bakımı ve hijyenini uygulamak için pek çok yöntemlere başvurmak mümkündür. Bebek diş bakımı için uygulayacağınız yöntemlerden en kolayı, bebeğin dışını sizin fırçalamanız olur. Bebek ilk dişini çıkarmaya başladığı zaman, temiz bir bez yardımı ile veya dış fırçasıyla temizliğini gerçekleştirmeniz uygun bir yöntemdir. Fakat kullanacağınız diş fırçasının oldukça küçük bir uçlu yapıya ve yumuşak kıllara sahip olması gerektiğini unutmamanız gerekir. Bebek diş fırçası ile bebeğin dışını fırçalarken ilk zaman içerisinde su kullanmanız yeterli olur. Dişler hem gelişmeye hem de büyümeye başladığı zamanlarda ise az bir miktarda bebek diş macunu kullanmanız yeterlidir. Çocuk büyüyüp yürüme çağına geldiği zamanlarda dış macununun oranı artırılarak bu uygulama metoduna devam edilebilir.

 

Diş Fırçası Kullanımı

 

Çocuk belirli bir zaman sonra diş fırçasını kullanacak çağa geldiği zaman sizin gözetiminizde dişlerini fırçalamasına müsaade edebilirsiniz. Dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini ve fırçalama esnasında ne gibi unsurlara dikkat edilmesi gerektiğini ebeveynler veya uzman diş hekimleri sayesinde çocuklara öğretilmesi çok önemlidir.

 

Bebeklerin gelişim dönemine katkı sunan biberon ve emzik gibi ürünler bebeklerde ağız ve diş sağlığı açısından oldukça zararlı olabilir. Biberon ve emzik hem diş çürüğüne hem de çeşitli dış problemlerine yol açabilir. Bu yüzden bu tür ürünlerin çok fazla kullanılmasına izin verilmemesi gerekir. Bunun yanı sıra biberon ile beslenen bebekler için biberona yalnızca anne sütü ve su doldurulması daha uygundur. Aynı zamanda küçük yaşlarda ortaya çıkacak olan parmak emme ve tırnak yeme gibi alışkanlıkların çoğu çene, ağız ve diş yapısı bakımından çok zararlı bir durumdur. Bu yüzden bu tür alışkanlıkları olan çocuklara bu gibi alışkanlıkların zararlı olduğunu güzelce anlatarak gerekeni uygulamanız gerekir.

 

Bebek Diş Bakımı İçin Yiyecek ve İçeceklerin Önemi

 

Bebeklerin ve çocukların tüketecek olduğu besinler de ağız ve diş sağlığı açısından da büyük bir öneme sahiptir. Bebeklerin diş bakımı için, bebeğin şeker, asitli içecek ve yiyecekler, gazlı içecek ve meyve suyu gibi gıdaların tüketimi tamamen sizin gözetiminde olmalıdır. Çünkü çok fazla bu gıdaları tüketmeye başladıkları zaman ağız ve diş sağlığı başta olmak üzere genel sağlığı da kötü yönde etkileyebilirler. Bebek diş bakımı için bahsedilen yöntemler uygulanır ise bebeklerin gelecek zamanda daha sağlıklı ve daha iyi bir görünüme sahip olan dişleri olmasına yardımcı olmanız mümkündür. Bunun yanı sıra bebekler ilk dişlerini çıkarmaya başladıktan sonra düzenli olacak şekilde uzman diş hekimine başvuruda bulunarak ağız ve diş sağlığı için rutin kontrolleri düzenli bir şekilde yaptırmanız gerekir.

 

Bebek Diş Bakımı Ne İşe Yarar?

 

Bebeklerde hem sağlıklı bir ağız hem de diş yapısı genel olarak dişler henüz daha çıkmaya başlamadığından dolayı diş etlerinde baslar. Bebekler daha hiçbir şey ısıramıyor olsalar dahi diş etlerinde bakteriler üremeye başlar. Bu yüzden dış etinde bakteri oluşumunun önüne geçebilmek için bebeklerin ağız ve diş bakımı kontrollerinin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Bebeklerde ağız ve diş sağlığını koruyabilmek için uygulanacak olan yöntemler kısaca şu şekildedir;

 

  • İlerleyen zamanlarda sit dişler yerini gerçek dişlere bırakacağından dolayı dişlerin düzenli bir şekilde büyümesine ve doğru bir şekilde çıkıp hızlanmasına yardım eder.
  • Çocuklar asıl gerçek dişlerine kavuşasıya kadar, süt dişler temizlik ve hijyen için gereken önemi vermeye yardım eder.

Ağız ve diş sağlığı çok büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle küçük çocukların ağız ve diş bakımı tamamen ebeveynlere kalıyor. Siz de bebeğinizin gelişimi sırasında uzman destek almak isterseniz alanında tecrübeli bir çocuk bakıcısı ile görüşebilirsiniz. Uzman bakıcılar size bebeğinizin diş bakımında da yol gösterici olacaktır. Aradığım Bakıcı sitemizden en iyi bakıcılara sahip olabilirsiniz.

 

 

 

 

Blog Kategorileri