Lütfen bekleyiniz..

Çocukların Okulda Hastalanmasını Nasıl Önlersiniz?

Çocukların Okulda Hastalanmasını Nasıl Önlersiniz?

Çocukların Okulda Hastalanmasını Nasıl Önlersiniz?

Okulların açılması ile birlikte çocuklarda hastalıklar da çoğalmış durumdadır. Çocukların okulda hastalanmasının pek çok sebebi vardır. Ev yaşamına alışan çocuklar okula başladıklarında farklı bir ortama girmiş olurlar. Sonbahar aylarındaki dengesiz hava durumu ve sağlıksız beslenmek de hesaba katılırsa çocuklar daha da hassas bir hale gelmiş olur. Okuldaki sınıfların kalabalık olması da enfeksiyon riskini arttırmaktadır. Çocukların okulda hasta olmaması için bazı tedbirleri alabilirsiniz.

 

Sık Sık Sağlık Kontrolü Yaptırın

 

Okullar açılmadan önce çocuğunuza bir sağlık kontrolü yaptırabilirsiniz. Özellikle de 0-6 yaş aralığındaki çocuklarınıza düzenli olarak sağlık kontrolü yaptırmalısınız. Eğer atladığınız aşılar varsa da okul açılmadan önce yaptırmalısınız. Böylece altta yatan bir hastalığınız varsa okul açılmadan önce ortaya çıkacaktır.

 

El Yıkamayı Çocuklarınıza Alışkanlık Haline Getirin

 

Unutmamak gerek ki her şeyin başında hijyen yer alır. El yıkamayı çocuklarınıza alışkanlık haline getirtirseniz onlar da sık sık elini yıkayacaklardır. 20 saniye boyunca sabunla ve bol suyla çocuklarınızın elini yıkayın.

 

Temasta Bulunduğu Eşyaları Sık Sık Temizleyin

 

Çocuklarınızın temasta bulunduğu çanta, kalem kutusu, kıyafet, defter, oyuncak gibi aklınıza gelebilecek her türlü eşyayı düzenli aralıklarda temizleyin. Her okul dönüşünde çocuğunuzu ertesi güne hijyenik bir şekilde hazırlamalısınız.

 

Kıyafet Seçimini Doğru Yapın

 

Kış aylarında kıyafet seçimi oldukça önemlidir. Aşırı kalın kıyafetler çocuğun çabuk terlemesine yol açarken pamuklu giysiler tercih edilmelidir. Bu tür kıyafetler hem vücudun hava almasını sağlar hem de terlemeyi önler. Ayakkabı seçimi de oldukça önemlidir. Çocuğunuz sürekli gün boyu ayakkabı ile duracağı için rahat etmelidir.

 

Kişisel Bakım İhmal Edilmemeli

 

Kişisel bakımı çocuklarınızdan asla esirgememelisiniz. Çocuklar ne görürse onu uygular. Haftada en az 3 kez banyo yaptırarak tırnaklarını uzadıkça kesmelisiniz.

 

Beslenme Alışkanlığı Kontrol Edilmelidir

 

Beslenme alışkanlığı sürekli takip edilmelidir. Teneffüslerde abur cubur yerine meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklar ile beslenmeleri sağlanmalıdır. Öğle yemeğinde de kantin yerine evde hazırladığınız yiyecekleri yedirmeniz daha doğru olur.

 

Çocuğun Okulda Hastalanmasını Önlemek İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 

Çocuğunuzun okulda hasta olmasını önlemek için şunlara dikkat etmelisiniz;

  • Çocuğunuzun aşılarının tam olduğundan emin olmalısınız.
  • El yıkama alışkanlığının kazandırılması gerekir.
  • Hasta kişilerle yakın temastan kaçınılmalıdır.
  • Hasta olan çocuk birkaç gün yani iyileşene kadar okula gönderilmemelidir.
  • Okulda çok sık tuvalete gidilmekten kaçınılması gerekir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bolca meyve ve sebze tüketmek gerekir. Hatta ıhlamur gibi sağlıklı çaylar da kış aylarında tüketilebilir.
  • Kış aylarında bağışıklık güçlendirici vitaminler kullanılabilir.

 

Çocuğunuzu okul döneminde yakından takip edemiyorsanız bir çocuk bakıcı tarafından destek alabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun hastalanmasını önleyebileceğiniz gibi daha iyi kontrol edilmesini de sağlayabilirsiniz. Bu hizmet için Aradığım Bakıcı tarafından bilgi alabilirsiniz.

 

Blog Kategorileri