Lütfen bekleyiniz..

Oyun Ablası Çocuklara Ne Tür Oyunlar Oynatır?

Oyun Ablası Çocuklara Ne Tür Oyunlar Oynatır?

Oyun Ablası Çocuklara Ne Tür Oyunlar Oynatır?

Oyun ablası genellikle çalışan anne-babaların çocuklarına okul öncesi eğitim, yabancı diller, bilgili oyunlar satranç oyunu gibi konularda yardımcı olan kişilerdir.  Daha çok çocukları geliştirmek, eğitmek, bilgi sahibi yapmak için çalışan kişilerdir.  Genelde öğretici içerikli olarak yardımcı olurlar.

Çocuğunuzun gelişiminde en önemli faktörlerden biride nasıl öğretildiğidir. Tamda bu nokta alanında uzmanlaşmış kişilerden destek almak oldukça fayda sağlar. Oyun ablaları, artık bu konularda oldukça bilgili, eğitimli ve başarılıdır. 

Oyun Ablasının Sorumlulukları

  • Çocukların beceri ve ilerleme kaydettiği alanı tespit edip ailelerine bilgi vermek
  • Ailenin seyahat ve iş planlarına göre çocuk ile kalmak
  • Aileye yol gösterip danışmak yaparak oyuncak  ve alacakları hediyeler konusunda yardımcı olmak
  • 6 yaş grubu için çocukların gelişimi, öğrenimi ve bilgisi hakkında bilgi sahibi olmak

Oyun Ablası Olmak İçin Gerekli Kurallar

Öncelikle iyi bir eğitim alması gerekir. Dört yıllık eğitim veren Okul Öncesi Öğretmenlik lisans programından mezun olması gerekir.  Genelde, lisans ve yüksek lisans yapması büyük önem taşır. Daha çok İngilizce bilgisi oldukça yüksek olan kişiler tercih edilir. 

Oyun Ablasında Olması Gereken Özellikler

Oyun ablaları genelde çocuklar için büyük bir hedef kaynağı haline gelir. Bu nedenle oyun ablası gerek hal hareket ve tavır için büyük dikkat sağlaması gerekir. Genelde şu nitelikte olmaları beklenir; 

  • Alkol ve sigara kullanmamak 
  • İyi derecede İngilizce veya başka diller bilmesi 
  • Müzik, sanat, resim, dans gibi konulara hakim olması gerekir
  • Çocuk oyunları hakkında bilgi sahibi olması gerekir
  • Sahip olduğu Türkçe dilini düzgün ve diksiyonlu kullanarak çocukların dil yeteneğinin gelişmesini sağlamak 
  • Disiplinli ve kurallı olması gerekir
  • Çocukların gelişimlerini eğitimsel ve mental olarak takip etmek
  • Örnek davranışlar sergilemek 

Oyun ablası hem arkadaş hem de bir eğitmendir. Çocuğun sosyalleşmesi ve iletişim kurabilmesinde yetenek kazandırması gerekir.  Oyun ablaları, Çocuğun gelişiminde genelde pozitif bir gelişme sağlar.  Çocuğun gelişimine yarar sağlaması oyun ablası mesleğini oldukça bilinir ve popüler hale getirmesine katkı sağlar.

Oyun Ablasının Sağladığı Avantajlar

Oyun ablası genelde çocuğun gelişimi hakkında bilgi sahibi sahipliği yapar. Unutmamak gerekir ki oyun ablası bakıcılık değildir.  Genelde oyun ablası  oyun oynar, sosyalleşmeye yardımcı olur, dil öğretir veya bir sanat dalıyla ilgilenmesini sağlar.  Bu sebeple bakıcılık ve oyun ablası görevleri asla karıştırılmamalıdır.

Çocuklar için okuldaki sınavlar oldukça sıkıcı gelebilir fakat oyun ablası çalışma sürecini eğlenceli bir hale getirebilir. Böylece çocuklar okulu sınavları dersleri daha iyi sever ve odaklanır. 

Bazı aileler oldukça yaşantı sebebi ile yoğundur. Bu nedenle oyun ablası tercih edilebilir. Çocuklar da hem oyun hem sosyal aktivite yapacak oyun ablası sayesinde yeni şeyler öğrenip merak uyanabilirler. 

Oyun ablaları genelde çocukların yetenek ve ilgisine göre davranır ve ona yönelik etkinlikler yapar. Buda çocuğun zihinsel gelişimine katkı sağlar.  

Okula yeni başlayan her anne babanın korkusu okul fobisi bir çocuk ile karşılaşmaktır. Bu tarz durumlarda yine oyun ablası ilgilenerek okulun korkulacak bir yer olmadığını anlatabilir. Ona eğitmenlik yaparak kaygı ve okul fobisi yenebilmesinde olumlu etki sağlar.

Oyun ablası, aynı zamanda çocuğun ev içindeki işleri de oyun halinde öğretme yeteneğine sahiptir. Bu nedenle çocuk evde çalışkan düzenli ve aileye yardımcı olma konusunda destekler de sağlar.  En büyük katkısı sorumluluk sahibi etmede büyük katkı sağlar oyun ablası.  

Oyun ablası, beceri ve yetenek olarak hâkim oldukları bilgileri oyunlar aracılığı ile açığı çıkarır. Bu da çocuğun gelişiminde aileyi yönlendirmek adına büyük bir adımdır.  Her çocuk yeteneklidir fakat her çocuk yeteneğini gösteremeyebilir. Bunun için yardım sağlayarak aynı zamanda açığa çıkarmakta oyun ablası oldukça büyük önem taşır.  

Çocukta en önemli faktörlerden biri olan iletişim, olmazsa olmazdır. Kendini doğru ifade edilebilmesi oldukça önem taşır. İletişim ne kadar iyi olursa anlama ve geliştirmek te o kadar kolay olur. Oyun ablası iletişim alanında oldukça büyük katkı sağlar çocuklara hobisi olan oyunlar aracılığı ile iletişim kurma becerisi oldukça güçlüdür.  Bu sebeple oyun ablaları sadece öğretmek değil bilgiyi açığa çıkarmak, anlama kabiliyetini hızlandırmak, öğretici ve eğitici davranıp çocuğu daha fazla sosyalleşmesini sağlar. 

 

Blog Kategorileri