Lütfen bekleyiniz..

Bakıcı Fiyatları 2021

Bakıcı Fiyatları 2021

Bakıcı Fiyatları 2021

Ebeveynlerin iş yaşamına katılmasıyla birlikte bebeklerimizi, çocuklarımızı, yaşlı ebeveynlerimizi kime emanet edebileceğimiz noktasında endişe ve arayış katsayısı da artmıştır. Bu arayışınızda size yardımcı olabilmesi için bakıcı fiyatları hakkında bu yazımızı hazırladık. 

Bakıcı Kimdir ?

Bakıcı, bakmakla yükümlü olduğu bireyin bakımıyla ilgili tüm iş ve işlemleri yürüten kişidir. Burada önemli olan insanın temel ihtiyacı olan sevgiyi de bakım görevini yerine getirirken verebilendir.

Bebek Bakıcısı Görevleri

Bebek bakıcısının temel görevi bebeğimize gerekli sevgiyi ve şefkati verebilmesidir.

Bunun yanında bebeğin:

  • Beslenmesi
  • Yıkanması
  • Uyku düzeni
  • Sağlık takibi
  • Fiziki bakımlarını yapılması
  • Oyunlar oynatılması

Gibi temel görevleri yerinen getirir. Annenin sağ kolu, her zaman destekçisidir.

Bebek Bakıcısı Maaşları Ne Kadar ?

Bebek bakıcısı maaşları belirlenirken ailenin beklentileri, çalışma şekli, yaşadığı şehir gibi temel birçok faktör devreye girer.

Bebek Bakıcısı ücretleri; yatılı bebek bakıcısı, gündüzlü bebek bakıcısı, yarım gün bebek bakıcısı, 3 gün bebek bakıcısı gibi ihtiyaç doğrultusunda şekillenir.

Yatılı bebek bakıcısı maaşları 2021 Yılı için 5.000 TL den başlayarak 10.000 TL ye varabilmektedir. Burada aslolan ailenin ayırmayı planladığı bütçe doğrultusunda bakıcının deneyimi, eğitimi, referansları gibi faktörlerin devreye girmesidir.

Gündüzlü bebek bakıcısı, yarım gün bebek bakıcısı gibi seçeneklerde bakıcının evinize yakınlığı size hem rakamsal boyutta hem konfor anlamında rahatlık sunabilir.

Gündüzlü bebek bakıcısı maaşları 2021 yılında 4.000 TL ile 6.000 TL arasında değişebilmektedir.

Çocuk Bakıcısı Görevleri

Çocuk bakıcıları çocuğun bakımlarıyla ve sosyal ihtiyaçlarıyla ilgilenen kişidir.

  • Çocuğun yemeği
  • Fiziki bakımları
  • Oyunlar oynanması
  • Yeterince donanımlıysa eğitimi
  • Sağlık Takibi
  • Uyku düzeni
  • Aile içi iletişimi
  • Çocuğun kıyafetleri

Gibi konularda aktif rol oynar.

Çocuk Bakıcısı Fiyatları

Çocuk bakıcısı maaşları bakıcının eğitimi, yaşı, deneyimleri, bildiği yabancı diller gibi birçok farklı etmene bağlı olarak değişiklik gösterir.  Bu bağlamda yaşadığınız şehir, bakıcıdan beklenilen iş yükü de önemli bir etmendir. Birde aşağıdaki çalışma şekli çeşitlenmeleri fiyatlar üzerinde etkilidir.

  • Yatılı Çocuk Bakıcısı
  • Gündüzlü Çocuk Bakıcısı
  • Yarım gün çocuk bakıcısı
  • Saatlik çocuk bakıcısı

 

Çocuk bakıcısı maaşları ne kadar?

Yatılı çocuk bakıcısı maaşları geniş bir aralıkta değerlendirilirken burada işin tanımı ve bakıcının nitelik ve nicelikleri önemli rol oynar. Genel olarak bir aralık vermek gerekirse Yatılı çocuk bakıcısı ücretleri 5.000 TL ile 12.000 TL arasında değişebilmektedir.

Gündüzlü çocuk bakıcısı maaşları için de aynı şekilde bakıcının nitelikleri ve nicelikleri ile birlikte beklenilen işin niteliği önemli bir faktördür. Gündüzlü bakıcı ücretleri genel aralığı 4.000 TL ile 6.000 TL arasındadır.

Gündüzlü çalışan çocuk bakıcıları ya da yarım gün çalışan çocuk bakıcılarında bakıcının ulaşımı önemli bir meseledir. Evinize yakın bir çocuk bakıcısı size rahatlık sağlar. Bakıcıların genel olarak mesai saatleri 09.00 -18.00 arası olsa da özellikle çalışan ailelerde bu durum işlevselliğini yitirip ailenin mesai saatlerine göre şekillenmektedir. Sabah işe erken giden bir anne için mesai saatleri elbette farklılık gösterir.

Oyun Ablası Fiyatları

Oyun ablası çocuğun eğlenceli vakit geçirirken eğitici etkinliklerle gelişimini destekleyen eğitimli kişilerdir. Amaç çocuğu sadece eğlendirmek, güzel vakit geçirmesini sağlamak değil eğlenirken gelişimine de katkıda bulunmaktır.

Çocuk ablası çalışma şekilleri aşağıdaki gibidir:

  • Yatılı Oyun Ablası
  • Saatlik Oyun Ablası
  • Gündüzlü Oyun Ablası
  • Yarım Gün Oyun ablası
  • 3 gün oyun ablası

Burada önemli olan sizin ve çocuğunuz için olan ihtiyacın iyi analiz edilmesi ve doğru adayın bu mihvalde aranmasıdır.

Oyun Ablası ücretleri yine İngilizce bilen oyun ablası, Fransızca Bilen Oyun Ablası gibi faktörler doğrultusunda ve çalışma mesai şekilleri doğrultusunda değişiklik göstermektedir.

Yatılı oyun ablasını veya gündüzlü oyun ablasını meslek edinmiş kişiler yaparken saatlik oyun ablası formatını ise genelde üniversite öğrencileri yapar. Bu yüzden beklentiler burada önemlidir ve rakamlar arasında çok farklılıklar olabilir. Bu yüzden ihtiyacınızı ve bütçenizi iyi analiz ettikten sonra bu ücret aralığında çalışan oyun ablalarını aradığım bakıcı filtrelerinde süzerek ulaşabilirsiniz.

Yaşlı Bakıcısı Görevleri

Yaşlı bakıcısı bakıma ihtiyaç duyan veya desteğe ihtiyaç duyan yaşlılarımızın tüm ihtiyaçları ile ilgilenen kişidir.

Yaşlılarımızın yemekleri, ev işlerinin, temizliklerinin yapılması, kişisel temizliklerinin yapılması gibi işleriyle uğraşırken onların gezdirilmesi, iyi vakit geçirmesinin sağlanması, sağlık kontrolünün gözaltında bulundurulması gibi işlemlerle uğraşırlar.

Yaşlı Bakıcısı Maaşları Ne kadar ?

Yaşlı bakıcısı fiyatları bakıcıdan beklentilere göre şekillenmekle birlikte yatılı yaşlı bakıcısı ya da gündüzlü yaşlı bakıcısı gibi çalışma formatlarına göre de değişiklik göstermektedir.

Yatılı yaşlı bakıcısı maaşları genel olarak 4.500 – 7.000 TL arasında değişirken Gündüzlü yaşlı bakıcısı maaşları 3.500 TL -5.000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Hasta Bakıcısı Maaşları Ne kadar ?

Hasta bakıcı maaşları yine diğer bakıcılarda olduğu gibi yatılı veya gündüzlü hasta bakıcısı şekilinde fiyatlandırılabilmektedir. Hasta bakıcısı niteliği burada önem kazanmakta ve hastanın durumu da önemli bir faktör olmaktadır. Önemli olan hastanın gereksinimleri olan bakımları yapabilecek nitelik ve niceliklere sahip bakıcıyı bulmaktır.

Bu bağlamda hasta bakıcı fiyatları 4.000 TL den başlayarak 12.000 TL ye varan bir aralıkta değerlendirilebilir.

bakıcı fiyatları

Ev Yardımcısı Maaşları Ne Kadar ?

Ev yardımcısı maaşları belirlenirken evin büyüklüğü, beklentiler, yatılı ev yardımcısı veya gündüzlü ev yardımcısı gibi çalışma modellerinin etkisinde değişiklik gösterir. 

Yatılı ev yardımcısı maaşları 5.000 TL’den başlayarak 10.000 TL ye varan bir aralıkta ilerlerken gündüzlü ev yardımcısı fiyatları 4.000 TL ile 6.000 TL arasında farklılık göstermektedir. Bu rakamlar iller bazında da değişiklik gösterebilmektedir.

Günlük Temizlikçi Fiyatları

Günlük temizlikçi ücretleri evinizin büyüklüğü, çalışacak personelin niteliği, evde bekleyen işin tanımı (örneğin cam silme mi, yoksa yeni inşaatta temizlik mi vb. ) yaşanılan şehir gibi etkenlerle değişiklik göstermektedir. Burada dinamik bir yapı olduğu için rakamlar da değişkenlik göstermektedir.

İngilizce Bilen Bakıcı Fiyatları

İngilizce bilen bakıcılar genel olarak yabancı bakıcılardır. Bu anlamda İngilizce bilen bakıcı bulmak için arayacağınız bakıcı formatları:

  • Filipinli bakıcı
  • Ugandalı Bakıcı
  • Endonezyalı Bakıcı
  • Nepalli Bakıcıdır.

Filipinli Bakıcı maaşları ne kadar ?

Filipinli bakıcı maaşları dolar olarak ödenir ve ücretleri 1000 dolar ile 1500 dolar arasında değişebilmektedir. Burada beklentileriniz doğrultusunda çalışma gerçekleştirilerek ücretlendirme yapılır.

Bu bakıcılara ulaşabilmek için genellikle ajans hizmetine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yüzden web sitemizde bulunan bakıcımı siz bulun seçeneği değerlendirilerek ajans hizmeti de alabilirsiniz.

Size en uygun ev personeli bulmak için sitemize ilan verebilir, ya da bakıcı profillerini görüntüleyerek direk kendileri ile iletişime geçebilirsiniz. Doğru bir fiyat vermek bakıcınızın daha kolay bulmanıza neden olacaktır. Piyasa değerlerinin altında girilen ilanlara rağbet daha az olmaktadır.

Soru görüş ve önerileriniz için Aradığım Bakıcı ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Blog Kategorileri