Lütfen bekleyiniz..

Gebelik Döneminde Vücut Değişimi Nasıl Olur?

Gebelik Döneminde Vücut Değişimi Nasıl Olur?

Gebelik Döneminde Vücut Değişimi Nasıl Olur?

 

Gebeliğin ilk belirtileri kişiye göre farklılık gösterir. Ama baştan söyleyelim ki vücudunuzda ciddi bir değişim yaşanacak. Bazı kişilerde belirtiler ilk bir haftada başlayabileceği gibi bazı kişilerde 2.aydan sonra kendini gösterir. Gebeliğin en önemli belirtisi adet döneminin bitmesidir. 1 veya 2 ay üst üste regl olmayarak gebelikten şüphe edebilirsiniz. Fakat her regl durması gebelik belirtisi değildir. Bu nedenle diğer ortaya çıkacak belirtileri de göz ardı etmemek gerekir.

 

Gebeliğin bir diğer önemli belirtisi göğüslerde renk değişikliği olması ve hassaslaşmasıdır. Bu değişimin sebebi de östrojen hormonlarındaki artıştır. Bu belirtilere eşlik olarak yorgunluk, halsizlik ve kusma görülmesi durumunda hiç beklemeden gebelik testi yaptırmalısınız.

 

Gebelikte Kasık Ağrısı Neden Olur?

 

Bebek karnınızda büyüdükçe ona yer açılır. Bebek geliştikçe bu ağrılar da devam edecektir. Hamilelik döneminde artan hormonlar da gaz sancısına neden olur. Bununla birlikte yuvarlak bağlar da kasık ağrısına neden olur.

 

Gebelikte Öksürük Neden Olur?

 

Gebelikte hormonlar değiştikçe bağışıklık sistemi de değişim yaşar. Bu nedenle gebe bir kadının soğuk algınlığı yaşaması oldukça muhtemeldir.

 

Gebelik Evreleri Nelerdir?

 

Zigot oluştukça gebelik dönemi başlar. Sonra embriyo haline gelir ve ilerleyen zamanlarda organlar oluşur. Bu dönemde anne embriyo hareketlerini hissedebilir. 9.haftada fetüs oluşur ve bu dönemde bebeğin cinsiyeti belli olabilir. Gebeliğin son dönemlerinde bebek son pozisyonuna geçer.

 

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalıdır?

 

Eczanelerden alacağınız gebelik testi yüksek oranda doğru etki gösterir. Ancak her ihtimale karşı yüksek şüpheniz varsa sağlık ocağında kan testi vermeniz daha doğru olur. Eğer regl geciktiğinde gebelik testi yaptınız ve negatif çıktıysa, bir sonraki ay tekrar testi yapmalısınız.

 

Gebe Olduğunu Anlayan Bir Kadın Ne Yapmalı?

 

Gebe olduğunu anlayan bir kadın kendini bu döneme iyi hazırlamalıdır. Eğer çalışıyorsa doğum iznini ayarlamalıdır. Hatta doğum sonrası çalışma mecburiyeti varsa doğuma yakın zamanda bebek bakıcısı ayarlamalıdır. Ve bebek gelişimi hakkında gerekli eğitimi almalıdır. Daha detaylı bilgi ve bakıcı adayları için Aradığım Bakıcı sitemizden destek alabilirsiniz.

 

 

Blog Kategorileri