Lütfen bekleyiniz..

İstanbul Bakıcı İş İlanları

İstanbul Bakıcı İş İlanları

İstanbul Bakıcı İş İlanları

İstanbul bakıcı arayanlar için sınırsız sayıda iş ilanı barındıran bir şehirdir. Bakıcı ilanlarına başvurmak için farklı iş bulma platformlarından en az birine üye olmak gerekmektedir. Bu tür platformlarda, çocuklu aileler, evinde yaşlı veya hastası olanlar, kendileri çalıştıkları için yokluklarını hissettirmeyecek şekilde sevdiklerine bakacak birilerini aramaktadırlar. Bakıcı arayanların, hanelerinde bulunan sevdiklerine bakacak kişide aradıkları bazı özellikler bulunmaktadır.

Bakıcılık hizmeti;

  • Evinde 0-3 yaş veya 3-18 yaş arasında bir veya daha fazla çocuğu olan aileler,
  • Hasta veya aşırı yaşlı bireyler bulunan aileler,
  • Özel gereksinimleri bulunan aile fertlerinin bulunduğu hanelerde bulunan çalışan kişiler tarafından yoğunlukla tercih edilmektedir.

Türkiye’de bulunan meslekler arasından en çok tercih edilenlerinden biri de bakıcılık işleridir. Bu tarz işlerde yatılı, gündüz, akşam veya saatlik, haftalık, günlük, aylık veya belli birkaç gün olmak üzere çalışma planlanır. Bakıcının yapacağı işler arasında, temizlik, yemek, çamaşır gibi genel ev işleri bulunacağı gibi bazen yalnızca ihtiyacı olan kişiye bakmakla da yükümlü olabilmektedirler. Bunun beraberinde bakıcı olarak işe alınacak kişinin ücretlendirmesi çalışacağı zaman dilimine ve yapacağı görev yoğunluğuna bağlı olarak değişmektedir.

İstanbul’da Bakıcılık Hizmetleri

Bakıcı ile çalışmak isteyen her hane bireyinin, en başında aklı karışık olmaktadır. Bunun sebebi ise evlerinde en iyi şekilde baktıklar çocuklarına veya yaşlı bireylere kendileri gibi bakılamayacağı, hor görüleceği kaygısıdır. Bu sebeple insanlar birbirlerini tanımadan, sevdiklerini emanet etmekte zorlanabilmektedir. Her yaş grubundan ve kesimden insanın elbette farklı ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu ihtiyaçları karşılamak ise oldukça yüksek bir sabır, hoşgörülü ve özverili bir davranış biçimi gerektirmektedir.

İstanbul bakıcı işi arıyorum diyen birçok insanla doludur. Bunun sebebi elbette nüfus fazlalığı ve İstanbul’un anakent yapısıdır. Üstelik yaşamsal gereksinimlerini karşılayabilmek adına çalışan insanlarda gün içerisinde evde olamamaktadır ve sevdiklerini bakıcı eşliğinde bırakmak zorunda kalabilirler. İşte bu noktada, evlerinde sevdiklerine bakmak üzere alacakları bakıcılar için düzenlenmiş koşullar bulunmaktadır. Yatılı, gündüz veya gece saatlerinde çocuğuna, yaşlısına veya hastasına bakacak kişinin güvenilir biri olmasını isteyenler ise bu alanda deneyimli bakıcılarla çalışan firmalar ile iletişime geçebilmektedir. Bu sayede daha güvenilir bir iletişim kurmak mümkün olabilir.

Bebek Bakıcısı Şartları

İstanbul gündüzlü bebek bakıcılığı, bakıcılık yapan kişiler için en çok rağbet gören görev türüdür. Bunun sebebi yüksek maaşlı ve gündüz saatlerinde, üstelik bakılacak bireyin henüz bebek oluşundan kaynaklanmaktadır. 0-3 yaş aralığı bebekler ile ilgilenmeyi daha kolay ve eğlenceli görenler için bebek bakıcılığı gayet rahat bir iştir. Bebeğini bırakıp, işe gidecek kişi için ise biraz daha zordur bu durum. Bu sebeple güven ortamı sağlanana dek, bebek sahibi anne babalar gün içerisinde evde olup biteni ve sorun olup olmadığını izlemek adına kamera takmayı tercih edebilirler.

Bebek bakıcılığı şartları arasında;

  • Bebek bakabilecek düzeyde psikolojik yeterliliğe sahip olmak,
  • Ruhsal ve fiziksel rahatsızlığı bulunmayan sağlıklı bir insan olmak,
  • Nazik bir şekilde davranabilecek ve eğitimsel faaliyetleri ile ilgilenebilecek,
  • Bebek bakmayı bilen kişiler olmalıdır.

Yaşlı ve Özel Gereksinimli Bireylerde Bakıcılık Şartları

Yaşlı insanlara ve özel gereksinimli bireylere bakıcılık yapacak kişiler için şartlar biraz daha farklıdır. Özel gereksinimi olan bireylere bir konuda davranırken çok daha hassas olunmalı ve kesinlikle incitilecek bir davranış yapılmamalıdır.

Yaşlı ve gereksinimi farklı bireyler için aranan şartlar;

  • Psikolojik yeterliliği bulunan,
  • Davranış problemleri bulundurmayan,
  • Tuvalet ve kişisel temizlik gereksinimlerinde yardımcı olacak,
  • Empati kurmayı bilen,
  • Saygılı,
  •  Dinamik ve kibar,
  • İletişimi kuvvetli olması önemlidir.

Kimi aileler ise gerek iletişim kabiliyetlerinden, gerek görgülü ve nazik oluşundan ötürü yatılı olarak yabancı bakıcı tercih edebilmektedir. Özellikle çocuklu ve bebekli aileler İstanbul yabancı bebek bakıcısı fikrine daha sıcak yaklaşmaktadır. Sevdiklerini bakıcılara emanet etmek isteyen kişilerin güvenilir firmalar ile iletişime geçmeleri çok daha doğru bir davranış olacaktır.

Blog Kategorileri