Lütfen bekleyiniz..

İyi Bir Bakıcı Nasıl Bulunur ?

İyi Bir Bakıcı Nasıl Bulunur ?

İyi Bir Bakıcı Nasıl Bulunur?

Bakıcı seçmek ebeveynler için zorlu konulardan biridir. Çağımızda çoğu anne ve babanın çalışması nedeni ile çocuklara genelde bakıcı tutulur. Bakıcı seçerken çocukları seven, sakin yapılı, konuşması düzgün kişilerin tercih edilmesi önemlidir. Bunun yanında seçilen bakıcıların referanslı bakıcı olması da önemli konulardan biridir.

Bebek ve çocuk bakımında tecrübeli, bu işi meslek olarak gören, iyi bir referansı olan bakıcılar ile çalışmak çocukların güvenilir bir ortamda büyümesine olanak sağlar. Aileler çocukları için her zaman en iyi bakıcı ile çalışmak ister.

Bebek Bakıcısı Seçerken Nelere dikkat Etmek Gerekir?

İdeal bakıcı seçmek ebeveynler için zorlu bir süreçtir. Bebek bakıcısı seçimlerinde kişilerin daha önce bu işi yapmış olması önemli bir konudur. Deneyimli bakıcılar bebekler ile çok daha iyi bir şekilde ilgilenebilir. Bunun yanında bakıcılık yapacak kişilerin uzakta oturmaması da önemli bir konudur.

Bebek bakıcısı seçimlerinde piyasa ücretlerinin araştırılarak buna uygun bir bütçe ayrılması da önemli bir konudur. Bu sayede piyasanın üzerinde fiyat isteyen kişileri de elemek çok daha kolay olur. Bebek bakıcısı seçimlerinde anne ve babanın yaşam tarzına uygun kişilerin tercih edilmesi de önemli konulardan biridir.

Yatılı Bakıcı Nasıl Seçilir?

Yoğun iş temposu ile çalışan ebeveynler yatılı bakıcı tercih edebilir. Bunun için daha önce yatılı bakıcılık yapmış tecrübeli kişilerin tercih edilmesi önemlidir. Bu kişilerin seyahat engeli olmamalıdır. Bunun yanında sosyal yaşamı ile ilgili esneklik gösterebilen kişilerin tercih edilmesi de son derece önemlidir.

Yatılı bakıcılar ebeveynlerin uygun gördüğü günlerde izin kullanma hakkına sahiptir. Bunun yanında yaz kış ailenin yanında kalması gibi durumların da önceden konuşulması ileride herhangi bir sıkıntı yaşanmasına engel olacaktır.

Yatılı bakıcıların referanslı olması ebeveynlerde güven oluşturması açısından önemlidir. Bunun yanında bakıcının sigara gibi zararlı alışkanlıkları olmamalıdır. Sevecen, tecrübeli ve dikkatli olma özelliğine sahip olmalıdır. Bakıcıların bebeklerin gelişimine uygun oyun üretebilen kişiler olması da son derece önemlidir.

Bebek Bakıcısı Deneme Süreci Nasıl Olmalıdır?

Seçilen bakıcıların deneme sürecinden geçirilmesi önemlidir. Bu şekilde kişilerin çalışmalarını değerlendirmek daha kolay olur. Bakıcı seçimlerinde 2 ile 4 hafta arasında bir deneme süresi olması önemlidir.

Bunun için bebeğin mutlu olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. Ebeveynler eve geldiklerinde bebeğin mutlu olup olmadığını kontrol etmelidir. Bebek yorgun ve huzursuz görünüyorsa bu durum ebeveynler tarafından dikkate alınmalıdır.

Bebeğin bez değişikliğinin ne sıklıkla yapıldığı gibi konulara dikkate alınmalıdır. Bakıcının gergin mi yoksa rahat mı göründüğüne dikkat edilmelidir. Bu gibi konulara dikkat edilerek kişinin bakıcılığa uygun olup olmadığına karar verilebilir.

Bakıcı Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Bakıcı seçimlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli konu kişilerin ne kadar deneyimli olduğudur. Deneyimli kişilerin çocuklar ile arası daha iyi olacaktır. Bunun yanında çocuğunuza bakacak kişinin referanslarının iyi olması da önemlidir.

Ebeveynlerin karşısındaki kişiyi seçerken çok yönlü bir bakış açısı ile ele alması gerekir. Örneğin bakıcının temiz bir insan olması çocuğunuza da temiz bir şekilde bakacağı anlamına gelir. Bunun yanında bakıcılık yapacak kişinin sigara içmemesi de önemli konular arasında yer alır.

Bakıcı Değiştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Bakıcı değişikliklerinde öncelikle eski bakıcınızdaki olumlu kriterlerin yeni bakıcınızda da olmasına özen göstermelisiniz. Yani eski bakıcınız yabancı dil konuşabiliyorsa yeni bakıcınızın da bu özelliği olmalıdır. Bunun yanında eski bakıcınızdaki olumsuz özelliklerin yeni bakıcınızda olmamasına da dikkat etmeniz gerekir.

Çocuğunuzun bakıcısını değiştirmeye karar verdiyseniz bunun için öncelikle çocuğunuza açıklama yapmanız gerekir. Bakıcının dostça ayrılmasını sağlamak ve çocuk yüzünden gittiğini düşündürmemek oldukça önemlidir.

Eve yeni bir bakıcı geldiğinde çocuk ve bakıcı tanışırken ebeveynlerin çocuğun yanında olması önemlidir. Bu sayede çocuğun yeni bakıcıya alışma sürecinde ona destek olabilirsiniz.

İlk Defa Bakıcı Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

İyi bir referansı olan bakıcıların tercih edilmesi önemlidir. Bebek bakıcısı seçimlerinde bebek eğitimi konusunda bilgili kişiler tercih edilmelidir. Eğer yeni doğan bebeğinize bakıcı seçiminde bulunacaksanız bebek doğmadan bu seçimi gerçekleştirmeniz önemlidir. Bakıcı tercihinde bir yaş kriteri belirlemek de önemlidir. Bu sayede istediğiniz yaş aralığında olan bakıcılar ile görüşme sağlamış olursunuz.

Blog Kategorileri