Lütfen bekleyiniz..

Ev Yardımcısı

Ev Yardımcısı 

 
Ev hanımları çok iyi bilir ki, evde iş asla bitmiyor. Hele ki çocuk varsa, dışarıda aynı zamanda çalışıyorsanız ev işi, temizlik derken kendinize ayıracak vakit bulamıyorsunuz. Tam da bu noktada ev yardımcısı ihtiyacı doğuyor. Gelişen teknoloji insanların hayatını her manada değiştiriyor ve beraberinde pek çok kolaylığı da getiriyor. Artık her şey el gücüne değil, makine gücüne bakıyor. Bazen yetersiz hissettiğiniz dönemler olabilir, ‘bir yardımcım olsa bu kadar yorulmam’ dediğiniz zamanlar da olabilir. Böyle bir düşünceniz varsa sitemizden kolaylıkla aradığınız yardımcıyı bulabilirsiniz. 
 

Ev Yardımcısı Nedir?

 
Çalışan ailelerin en büyük sorunu her şeye yetişememektir. İş hayatının yoğun temposu, eve gelince yemek, bulaşık, çamaşırlar, temizlik, çocukların bakımı ve kişisel bakım derken bazen 24 saat bile yetersiz gelmektedir. Ev yardımcısı adı ile bilinen ve ailelerin yükünü epeyce azaltan kişiler, çalışan kadınların imdadına yetişiyor. Evinizin rutin işlerini halleden ev yardımcınız sayesinde siz de rahatlıkla dışarıdaki işlerinizi halledebilir, çocuklarınızla kaliteli vakit geçirebilirsiniz. 
 

Ev Yardımcısının Görevleri Nelerdir?

 
Ev yardımcısının görevleri saymakla bitmez. Çünkü A’dan Z’ye evin her işiyle ilgilenirler. Kendi başınıza yaptığınız tüm ev işlerini yardımcınıza devredebilirsiniz. Çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, ince temizlik, çocukların ödevleri ve ütü gibi akla gelebilecek her türlü işle ev yardımcısı ilgilenmekle sorumludur. Tabi bu durum biraz da yapacağınız anlaşmaya bağlıdır. Örneğin sadece temizlik ya da sadece yemek işiyle ilgilenmesini talep edebilir, ona göre ücret verebilirsiniz. 
Ev yardımcısı talebe göre ev sahibi işten gelmeden yemekleri hazırlayarak sofrayı hazır edebilir. Misafir geleceği zaman en iyi şekilde ikramlık hazırlayarak misafiri ağırlayabilir. Eğer evinizde bir evcil hayvan bulunuyorsa onun bakımını da ev yardımcısı üstlenebilir. Böylece üstünüzden büyük bir yük kalkar ve rahatladığınızı hissedersiniz. 
 

Kimler Ev Yardımcısı Hizmetinden Faydalanabilir?

 
Aslında pek çok kişi ev yardımcısı hizmetlerinden yararlanabilir. Ancak kaba taslak bakacak olursak en çok aşağıdaki kişiler ev yardımcısına ihtiyaç duyar;
• Karı koca beraber çalışan, yoğun tempolu bir hayat sürdüren aileler 
• Hem ev işi hem de çocukların ihtiyaçlarına aynı anda yetişemeyen aileler 
• Çocuk okuldan geldiğinde karşılanmasını ve aynı zamanda çocukla ilgilenilmesini isteyen aileler 
• Ev işinden anlamayan ya da anlasa da vakit bulup yapamayan erkekler 
• Misafir ağırlarken onlarla ilgilenecek, güzel sofralar kurabilecek bir yardımcıya ihtiyaç duyan kişiler
• Herhangi bir sağlık problemine sahip olduğu için ağır ev işi yapamayan kişiler 
• Evde hastası ya da yaşlısı bulunduğu için tüm ev işlerine koşturamayan kişiler 
• Home Office çalışan bireyler aynı anda her şeye yetişemediği için ev yardımcısından faydalanabilir. 
 

Ev Yardımcısına Neden İhtiyaç Duyulur?

 
Yukarıda da belirttiğimiz gibi ev yardımcısına pek çok nedenle ihtiyaç duyulur. Ev, yaşam alanımız olduğu için belli bir düzen ve tertip isteriz. Mis gibi kokan yemeklerin pişmesini, odaların pırıl pırıl görünmesini, camların ayna gibi parlamasını, işten geldiğimizde aç karna yemek yapmakla uğraşmamayı, çamaşırlar kirlendiğinde dağ gibi ütünün başına oturmamayı ve çocukların bitmek tükenmek bilmeyen isteklerine arı gibi koşturmamayı elbette her kadın ister. Kadın diyoruz, çünkü bilindiği üzere evin neredeyse tüm yükü kadınlarda. Bir erkek olarak da işten geldiğinizde dağınık odanızı toplamak, atıştırmalık yemeklerle akşam yemeğini geçiştirmek, hafta sonu tatilinizde temizlik yapmak ve kirlenen çamaşırlarınızı makinede rastgele bir programa atıp eskitmeyi elbette istemezsiniz. Bu durumda sizin imdadınıza ev yardımcısı koşacaktır. 
Görüldüğü üzere ev yardımcısına ihtiyaç duymak için pek çok geçerli sebep var. Dışarıda çalışıyor olun ya da olmayın, hiçbir ayak bağınız yoksa bile evde bir hasta varsa zamanla o hastanın bakımı da zorlaşacaktır. Kimi zaman sadece onunla ilgilenmek zorunda kalacaksınızdır ve ev işi ya da yemek aklınızın ucundan bile geçmeyecektir. Hem hastanızı ihmal etmemek hem de evinizi daima temiz tutmak için bir yardımcı alabilirsiniz. 

 

Ev Yardımcısı Arıyorum 

 
Ev yardımcısı arıyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Piyasa o kadar genişledi ki, artık hangi firma güvenilir hangi firma dolandırıcı ayırt etmek zor. Fakat firmamız uzun zamandır bu sektörde yer aldığı için rastgele insanları değil, belli bir tecrübeye sahip kişileri hizmetinize sunuyor. Sitemiz üzerinden evinize ve çocuklarınıza en uygun, arkadaş gibi olabileceğiniz ve güvenle evinizi açabileceğiniz bir yardımcı bulabilirsiniz. 

 

Ev Yardımcısının Özellikleri 

 
Ev yardımcısı özellikleri elbette önemlidir. Sonuçta hayatınızı idam ettirdiğiniz yaşam alanınıza onu alacak, güvenerek kapıyı çekip gideceksiniz. Aşağıda ev yardımcısının özelliklerini okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz;
• Ev yardımcısı evde bulunan tüm işleri belli bir düzen çerçevesinde yapar. Ev işi konusunda artık uzman olan bu kişiler ne zaman hangi işi yapacağını çok iyi bilirler. Yemek, sofra hazırlama, çamaşır, ütü, bulaşık, temizlik, çocuklar ve evcil hayvanların bakımı gibi işleri belli bir rutin oluşturarak yaparlar. Böylece işten geldiğinizde tempo dolu bir eve değil, sakin ve her şey tam takır yerli yerinde olan bir eve girmiş olursunuz. 
• Misafir ağırlama konusunda fevkalade olmalıdır. Sofra düzeni hakkında bilgi sahibi olmalı ve hangi yemeğin yanına ne yakışır çok iyi bilmelidir. 
• Ev yardımcılarının işyeri sizin evinizdir. Dolayısıyla her şeyi planlayarak ve bir sıraya koyarak çalışırlar. 
• Ev sahiplerine anlayış gösterir ve onlara bir zorluk çıkarmaz. Yeri geldiğinde aynı sofrada oturup yemek de yiyebilir, size can yoldaşı da olabilir. 
• Güvenilirdir. Sizin evinizi kendi evi gibi görerek evin ve eşyaların da güvenliğini sağlar. Eve zarar vermez, hatta daha da güzelleştirir. 
• Birlikte çalıştığı kişilere karşı saygılıdır. Kişisel temizliğe de çok önem verir. 
• Çalıştığı kişiler eve kamera taktırmak istediğinde bunu anlayışla karşılar ve işinin bir parçası gibi düşünür. Problem yaratıyorsa zaten güvenilir olmadığının işaretidir. 
• Çalışma saatleri kapsamında esnek davranabilir. Çalışan aile eve ne zaman gelecekse o saatte evden çıkmalıdır. Hatta yeri geldiğinde yatılı da çalışabilir. Aynı şekilde eve misafir geldiğinde çalışma saati misafirler gidene kadar uzayabilir. 
Bu kriterlerde çalışan bir ev yardımcısı bulabilirsiniz. Hatta gündüz ayrı gece ayrı ya da sizinle birlikte yaşayacak yatılı bir yardımcı da bulabilirsiniz. 
 

Ev Yardımcısı Alırken Dikkat Edilecek Hususlar 

 
Ev yardımcısı arayanlar çevrelerinden edindikleri duyumlarla hareket ederlerse hayal kırıklığına uğrayabilirler. Ev yardımcısının taşıması gereken özellikleri taşımayan kişiler pürüz çıkarabilir ve en kötüsü işini aksatabilir. Bu nedenle ev yardımcısı alırken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunur. 
• Çocuğunuzu ve evcil hayvanınızı emanet edeceğiniz yardımcı kesinlikle güvenilir ve merhametli olmalıdır. Yoksa bu işi yapamaz ve sizi hüsrana uğratır. 
• İkametgâh ve sicil kaydı bulunmalı, sicili temiz olmalıdır. 
• Ev işleri kapsamında tecrübeli olmalıdır. Eğer daha önce başka bir yerde çalıştıysa referans olarak görüşmek mantıklı olacaktır. 
• Gündüz veya gece yatılı bir yardımcı alınacaksa ulaşım problemi olmamalı, ihtiyaç duyulduğunda hemen gelmelidir. 
• Fiziksel bir sağlık problemi olmamalıdır. Aksi taktirde ağır iş yapamaz ve çocuklarla ilgilenemez. 
• Bulaşıcı herhangi bir hastalığı bulunmamalı, işe başlamadan önce gereken testler yapılmalıdır. 
• Düzenli ilaç kullanan bir yardımcı sıkıntı yaratabilir çünkü ilacını içmediğinde atak geçirebilir ya da fenalaşabilir. 
• Çalıştığı aile ile seviyeli bir ilişki kurmalıdır aksi taktirde ilerleyen dönemlerde huzursuzluk çıkabilir. 
• Öz geçmişinin ve referansının iyi olması gerekir. Özel hayatında sorunsuz ve sorumluluk sahibi biri olmalıdır. 
 

Deneyimli Ev Yardımcısı 

 
Birlikte çalışacağınız ev yardımcısının kesinlikle deneyimli olması gerekir. Yoksa işler çok yavaş aksar hatta olmaması gerektiği gibi işler. Misafiriniz geleceği zaman uygun bir sofra hazırlayamaz, temizliği üstünkörü yapar, yemeklerin tadı yerinde olmaz ve çocuklarla içten gelerek ilgilenemez. Bu nedenle yerli de olsa yabancı da olsa ev yardımcısının deneyimli olması şarttır. 

 

Ev İşlerine Yardımcı 

 
Ev yardımcısının asıl vazifesi ev işlerine yardımcı olmaktır. Ne kadar temizlik yapıyor olsanız da ne yazık ki ev işi bir türlü bitmiyor. Hele ki çalışan bir kadınsanız akşam 5-6’da ya da daha geç saatlerde eve gelerek tüm işlere yetişmeniz neredeyse imkânsız. Bu nedenle ev işlerinde sizin yükünüzü alacak birini bulmanız sizin avantajınıza olur. 
 

Ev Yardımcısı Fiyatları 

 
Ev yardımcısı fiyatları aslında sizin talep ettiğiniz hizmete göre değişmektedir. Sadece yemekle ilgilenmesini istiyorsanız ya da sadece temizlik yapsın ya da çocuklarla, evcil hayvanlarla ilgilensin istiyorsanız ona göre ücret ödemek zorunda kalırsınız. Bununla birlikte gece ve gündüz vardiyası veya yatılı yardımcı ücretleri de değişmektedir. Ancak genel olarak bakılacak olursa gündüzlü bayan ev yardımcısı ücretleri 4253-8000 TL, yatılı ev yardımcısı ücretleri 7000-14000 TL arasında değişiklik gösterir. Peki ücretleri değiştiren asıl etken durumlar nelerdir?
• Çocuk bakımı 
• Misafir ağırlama 
• Hasta ya da yaşlı yakınlarına yardım 
• Evcil hayvan beslemek 
• Evin metrekaresi 
• Ulaşım mesafesi 
• Çalışma saatlerinin uzun ya da kısa olması 
 

Günlük Temizlikçi 

 
Günlük temizlikçi çalışan bayanlar arasında en çok aranan sektörlerden biridir. Özellikle çocuğunuz varsa evinizin günlük düzenli olarak çalışması gerekir. Günlük temizlikçi her gün sabah evinize gelir varsa bulaşığınızı yıkar, akşam yemeğini hazırlar, toz alma ve süpürme gibi rutin işleri yapar. Bununla birlikte ütü ve çamaşır gibi diğer işlere de bakar. Talep ettiğiniz günlerde cam temizliği ve koltuk temizliği gibi detaylı temizlik işlerini de halleder. 
 

Günlük Temizlikçi Fiyatları 

 
Günlük temizlikçi fiyatları çeşitli etkenlere göre değişir. Evin büyüklüğü, rutin ve detaylı temizlik gibi kriterler temizlik ücretlerini değiştirir. Ancak genelde günlük yevmiye şeklinde çalışmaya gelirler. 250-600 TL arası ücretler farklılık gösterir. 

 

Haftada 3 Gün Temizlikçi 

Haftada 3 gün temizlikçi, çalışan kadınlar tarafından sıklıkla aranır. Eğer çocuğunuz yoksa haftada 3 gün temizlikçi çağırarak temizlik yaptırabilirsiniz. İster detaylı ister rutin işlerinizi yaptırarak yükünüzü azaltabilirsiniz. 
 

Tam Gün Temizlikçi 

Tam gün temizlikçi genelde çocuklu aileler için tercih edilir. Ev sürekli dağılacağından ve yemek, mama, çamaşır sürekli aktif olacağından tam gün bir temizlikçi ile anlaşmak daha mantıklı olacaktır. 
Haftada 3 Gün Ev Yardımcısı 
Eğer home ofis çalışıyorsanız haftada 3 gün ev yardımcısı çağırarak sadece sizi zorlayan işlerinizi yaptırabilirsiniz. Çamaşırlar, ütü, cam temizliği, süpürge ve misafir ağırlama gibi zaman alan işleri ona yaptırarak ister maaşlı ister yevmiye hesabı çalışabilirsiniz. 

Gündüzlü Ev Yardımcısı 

Gündüzlü ev yardımcısı çok talep edilen sektörlerden biridir. Çünkü evin asıl işi gündüz yapılır, birçok kadın gündüz saatlerinde işe gider. Gündüz çalışması için bir yardımcıyla anlaştıysanız rutin işleri yaptırabilir, akşam en geç 5-6 saatlerinde çıkmasına olanak tanıyabilirsiniz. 

Yatılı Ev Yardımcısı 

Yatılı ev yardımcısı daha çok gece vardiyasında çalışan kadınlar tarafından tercih edilir. Fakat gündüz çalışıyor ve küçük bebeğiniz de varsa geceleri onunla ilgilenmesi için yatılı yardımcı çağırabilirsiniz. Böylece sabah dinç ve uykunuzu almış bir şekilde işe gidebilirsiniz. 

Günlük Temizlik İlanları 

Güvenilir bir temizlikçi arıyorsanız muhtemelen ilanlara göz atarsınız. İnternetten yayınlanan pek çok günlük temizlikçi ilanı bulunur. Firmamızdan da bu ilanlara göz atarak kriterlerinize en uygun temizlikçiyi bulabilirsiniz. 

Ev Yardımcısı İlanları 

Ev yardımcısı ilanları sitemizde mevcuttur. Başka sitelerle de kıyaslama yaparak kendiniz için en iyisini bulabilirsiniz. Yardımcı özellikleri ve talep ettiği maaşı da göz önünde bulundurmanızda fayda var. 

Yabancı Ev Yardımcısı 

Eğer çalışmak istediğiniz yabancı ev yardımcısı Türkçe diline hakimse, ya da siz yabancı dil konuşabiliyorsanız bu çözüm sizin için çok iyi olabilir. Yabancı ev yardımcısı evcil hayvan bakımı ve çocuk bakımında çok daha idealdir. Üstelik çalışma saatlerinde de esneklik gösterebilir. Siz de yabancı ev yardımcısı alarak kafanız rahat bir şekilde işe gidebilirsiniz. 

Villaya Temizlikçi 

Villaların temizliği inanılmaz derece zordur. Bir günde bitirmek zaten mümkün değildir. Çünkü metrekare bakımından oldukça büyüktür. Hele bir de çalışıyorsanız ya da siz topladıkça arkanızdan dağıtan küçük bir çocuğunuz varsa, villanıza kesinlikle temizlikçi almalısınız. Villalarda temizlik yapabilecek pek çok deneyimli bayan bulunmaktadır. Sitemizde ilan veren kişileri değerlendirerek tertemiz villanın sefasını sürebilirsiniz. 

Ev Yardımcısı Nasıl Bulunur?

Ev yardımcısı nasıl bulunur sorusu ile sıklıkla karşılaşırız. Eş dost akrabanın önerdiği yardımcılar bir yana internette de çok fazla ilan vardır. Bu ilanları uzaktan uzağa değerlendirmek tabi ki olmaz. Sitemizde ilan veren kişiler ile görüşerek aklınıza en çok yatan yardımcıyı tercih edebilirsiniz.