Lütfen bekleyiniz..

Refakatçi ve Hasta Bakıcısı

Refakatçi - Hasta Bakıcısı

Refakatçi hasta bakıcısı, günümüzde en sık gereksinim duyulan sektörlerden biridir. Kimi kimsesi olmayan, akrabaları ve eşi dostu olsa da bekleyebilecek konumda olmayan kişileri hastanede tedavi görmeleri durumunda bekleyen kişilere refakatçi hasta bakıcısı denir. Gerçekten de çok kutsal ve özel bir meslektir. Hem sabır hem de merhamet gerektirir. Siz de sitemiz aracılığı ile hastanede yatan yakınınıza veya kendinize refakatçi bulabilirsiniz. Böylece hastanede yattığınız süre boyunca ihtiyaçlarınızın karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

Refakatçi - Hasta Bakıcısı Nedir?

Hasta refakatçisi, bakıma muhtaç genç ve yaşlı bireylerin hem evde hem de hastanede bakımlarını gerçekleştiren profesyonel kişilere verilen isimdir. Hasta refakatçileri hastaların sadece hastanede tedavi gördüğü süreçte değil, evde kaldıkları süre boyunca da ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanmasını sağlar. Eğer sizin de bir hasta bakıcısına ihtiyacınız varsa firmamız en iyi bakıcıları sizlere yönlendiriyor. Sitemizde ilan veren hasta refakatçileri ile görüşme sağlayarak bütçenize ve yaşam tarzınıza en ideal bakıcıyı bulabilirsiniz.

Bilindiği üzere hasta bakımı, oldukça zor bir iştir. Herkesin yapabileceği bir iş olmamakla birlikte, ciddi anlamda sabır, sadakat ve gönül isteyen bir iştir. Bu kişiler özel eğitim alarak hangi durumlarda ne yapmaları gerektiğini iyi bilirler. Zaten işini bilinçli bir şekilde yapmayan kişiler hastaların hayatında ciddi sorunlara yol açabilir. Hastanede tedavi gören veya hastaneden yeni çıkmış hastanıza bakmak için vaktiniz ya da durumunuz yoksa alanında profesyonel kişilerden faydalanabilirsiniz.

Refakatçi - Hasta Bakıcı Görevleri

Hasta bakıcıları ihtiyaç anında hastaların tüm ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Refakatçi hasta bakıcı görevleri şu şekilde gösterilebilir;

  • Hastaya ilaçlarını saati saatinde vermek
  • Hastanın her türlü bakımını sağlamak
  • Hastanın tansiyon, nabız gibi ölçümlerini yaparak gereken durumlarda hekime haber vermek
  • Gerek duyulduğunda doktora acil haber vermek
  • Acil durumlarda ambulans arayarak aileyi bu konuda bilgilendirmek
  • Hastanın tuvalet ve banyo ihtiyacını karşılamak
  • Hastanın yemek yemesini sağlamak ve beslenme düzenini takip etmek
  • Yatalak hastaların pozisyonunu en iyi şekilde ayarlamak
  • Hastanın hareket etmesini sağlamak, gerekirse egzersizlerini yaptırmak
  • Hastanın yaraları varsa bakımlarını gerçekleştirmek
  • Vücut ağrısının olmaması için masaj yapmak
  • Çarşafları değiştirmek ve hastanın odasını düzenli tutmak
  • Hastanede kalan refakatçiler arıza yapan cihazları görevliye bildirmeli
  • Kirli ve temiz malzemeleri ayrıştırmak

Refakatçi - Hasta Bakıcısına Neden İhtiyaç Duyulur?

Hayatın temposundan dolayı bazen kendimize bile vakit ayıramayız. En zor kısım ise sevdiklerimiz bize ihtiyaç duyarken onlara gereken desteği verememektir. Ancak bedenimiz onların yanında olmasa bile manevi desteğimizi onlara sunabiliriz. Hasta bakıcıları da insanların zor zamanlarında onları yalnız bırakmamak için vardır. Yakınlarınızdan herhangi biri hasta olduğunda onunla ilgilenemeyecek pozisyondaysanız, hasta bakıcı bularak gönlünüzü rahat tutabilirsiniz.

Hasta Bakıcı Maaşları

Hasta bakıcı maaşları özel ve resmi şeklinde iki grupta incelenebilir. Hizmet kurumlarında verilecek maaş eğitim düzeyi, hizmet yılı ve evli olunması gibi kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Hasta bakıcı maaşlarını şu şekilde gösterebiliriz;

  • Ev ve villa Türk yatılı bakıcı; 8000 TL’den başlar
  • Ev ve villa Türk gündüzlü bakıcı; 5000-6000 TL arası
  • Yabancı yatılı bakıcı; 7000 TL’den başlar.
  • Yabancı gündüzlü bakıcı; 4500 5000 TL arası
  • Hasta yatılı refakat; günlük 500 TL
  • Hasta gündüzlü refakat; günlük 300 TL

Bu ücretler 2022 yılına aittir. Ancak çalışacağınız kişiye göre, talep ettiğiniz hizmetlere ve karşınızdakinin tecrübesine göre ücretler farklılık göstermektedir. Bunun için yapacağınız en iyi çözüm hasta bakıcı ile görüşme sağlamaktır.

Refakatçi Hasta Bakıcı Arıyorum

Refakatçi hasta bakıcı arıyorum diyorsanız, sitemizde yer alan ilanları incelemeniz yeterlidir. Hasta bakıcı arayışı pek çok kişinin sorunudur. Çünkü günümüzde kalabalık nüfus ve teknolojinin kötüye kullanılması insanları tereddüte düşürür. Fakat artık bu sorunu endişe etmenize gerek yok çünkü firmamız aracılığı ile dünya çapında en güvenilir ve profesyonel bakıcılara ulaşabilirsiniz.

Refakatçi Hasta Bakıcı Özellikleri

Refakatçi hasta bakıcı özellikleri oldukça kapsamlıdır. Sağlık sektöründe çalışan kişilerin teknik bilgiye sahip olmasının yanı sıra vicdani bakımdan da rahat olmaları gerekmektedir. Çünkü hizmet verecekleri kişiler düşkün, sağlığını kısmen ya da tamamen yitirmiş, bakıma muhtaç bireylerdir. Onlara sevgiyle ve ilgiyle yaklaşmak, kendilerini yanlarında iyi hissetmelerini sağlamak gerçekten de çok zordur. Ancak bir hasta bakıcıda olması gereken özellikleri şu şekilde gösterebiliriz;

Dürüst Olmalı

Hasta yakını olarak bakıcıya herhangi bir şey sorduğunuzda size dürüstçe cevap verebilmeli. Hastayla ilgili ona bir şey danıştığınızda sizi yanıltmamalıdır. Eksik ve yanlış yansıtılan durumlar geri dönüşü olmayan kötü sonuçlara yol açabilir.

Sabırlı Olmalı

Bir hasta bakıcısında olmazsa olmaz özellikler arasında yer almaktadır. Bakıma ihtiyacı olan birey genç de olsa yaşlı da olsa psikolojik durumu değişkenlik gösterebilir. Huysuzluk, asabiyet ve bencillik gibi durumlarla karşılaşmak mümkündür. Her şeyi göz ardı ederek sadece görevin kutsallığına odaklanmak gerekir. Dolayısıyla çalışacağınız bakıcının sabırlı olmasına dikkat etmelisiniz.

Güler Yüzlü Olmalı

Hastanızı emanet edeceğiniz bakıcının kesinlikle güler yüzlü olması gerekir. Çünkü bir hastalıkta fiziki tedavinin yanı sıra moral gücü de son derece önemlidir. Siz de bu kritere dikkat ederek bakıcı adayı ile anlaşma sağlamalısınız.

Temizliğe Önem Vermeli

Anlaşacağınız bakıcının hem kişisel temizliğine hem de ortam temizliğine çok dikkat etmesi gerekir. Çünkü herhangi bir sağlık problemi yaşayan insanların bağışıklık sistemi zayıf olduğundan çok daha hızlı bir şekilde enfeksiyon kaparlar. İlk görüşmede bakıcı adayının temizliğe önem verip vermediğini az çok anlayabilirsiniz.

Pratik Olmalı

Uyuşuk, mızmız kişiler hasta bakıcılığı için asla uygun kişiler değildir. Bu nedenle hastanıza bakması için çalışacağınız bakıcının pratik ve atik olmasına dikkat etmelisiniz. Hastanın tuvaleti geldiğinde hızlıca götürebilmeli, acil bir durum olduğunda anlık olarak müdahale edebilmelidir.

Kuvvetli Olması Ekstra Avantajdır

Bayan hasta bakıcılarından gücü kuvveti yerinde olmasını bekleyemeyiz. Ancak hastanız yatalak ise kuvvetli bir bakıcı bulmanız daha doğru olacaktır. Böylece hem siz hem de hastanız hiçbir zorluk yaşamayacaktır.

Siz de gerek sitemizden gerekse başka firmalardan hasta bakıcı bulacağınız zaman bu kriterlere dikkat etmelisiniz. Unutmamak gerekir ki, son pişmanlığın geri dönüşü olmuyor.

Deneyimli Refakatçi Hasta Bakıcı

Çalışacağınız hasta bakıcının kesinlikle tecrübeli olması gerekir. Çünkü acemilik insana hata yaptırır. Sağlık sektöründe de ne yazık ki hataya yer yoktur. Hastanızın güvenliği ve yaşam standardının kaliteli olması için anlaşacağınız bakıcının tecrübeli olmasına dikkat etmeniz doğru olacaktır. En azından ortalama 3-5 yıldır sektörde yer alıyor olması gerekir.

Günlük Refakatçi Hasta Bakıcı

Günlük refakatçi hasta bakıcı nasıl olur sorusunu sıklıkla duymaktayız. Bu sorunun cevabını bir örnekle açıklamak daha doğru olacaktır. Örneğin, hastanede ameliyat sonrası gözlem altında tutuluyorsunuz. Yaklaşık 3-5 gün hastanede kalacaksınız. Bu durumda daimi bir bakıcı ile değil de, günlük olarak çalışan bakıcı ile çalışabilirsiniz. Günlük ücretini ödeyerek, hastane çıkışında yollarınızı ayırabilirsiniz.

Gündüzlü Refakatçi Hasta Bakıcı

Gündüzlü refakatçi hasta bakıcı ise, sabah ve akşam saatleri arasında hizmet veren kişilerdir. Anlaşmaya bağlı olarak genelde sabah 8 akşam 6 şeklinde çalışırlar. Evde bakıma muhtaç bir yakınınız varsa, işte olduğunuz saatler arasında kendisiyle ilgilenmesi için gündüzlü hasta bakıcı ile çalışabilirsiniz.

Yatılı Refakatçi Hasta Bakıcı

Yatılı refakatçi hasta bakıcı gece gündüz hastayla ilgilenmekle mükelleftir. Durumu çok ağır olan hastalarınız için ya da çalışma temposundan ötürü ilgilenecek vakit bulamadığınız yakınlarınız için yatılı hasta bakıcı bulabilirsiniz. Böylece hayatınızın her anında kendinize göre plan yapabileceksiniz ve aklınız evde sizi bekleyen hastanızda kalmayacaktır.

Refakatçi Hasta Bakıcı İlanları

Refakatçi hasta bakıcı ilanları sitemizde verilmektedir. Birçok sitede bakıcı ilanı bulunur fakat önemli olan güven duygusunu benimsemektir. Bizler yıllardır sektörde adını duyuran bir firma olarak sizlere meslek hayatında belli bir tecrübeye sahip bakıcı adaylarını yönlendirmekteyiz.

Yabancı Hasta Bakıcısı

Hastanızda dil bilgisi varsa, yabancı hasta bakıcı tutabilirsiniz. Yabancı uyruklu bakıcıların fiyatları bir nebze daha pahalı olsa da, daha dikkatli ve sabırlı olduklarını söyleyebiliriz.

Refakatçi Hasta Bakıcı Nasıl Bulunur?

Refakatçi hasta bakıcı bulmak için pek çok yöntem vardır. İş kurumlarından, gazete ilanlarından, eş dost tavsiyelerinden ya da güvenilir internet sitelerinden hasta bakıcısı bulabilirsiniz. Ancak çok uzaklarda aramanıza gerek yok çünkü firmamız iş arayanlar ile iş verenleri bir platforma toplayarak gelecekte birbirinizle tanışmanıza ön ayak oluyor. Siz de bakıcı bulmak istiyorsanız firmamız personellerinden faydalanabilirsiniz.

Refakatçi Hasta Bakıcı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Refakatçi hasta bakıcı alırken, öncelikle yukarıda belirtmiş olduğumuz hasta bakıcı özelliklerine dikkat etmeniz gerekir. Eğer kriterleri karşılıyorsa işe alabilirsiniz ancak kriterleri taşıyamıyorsa iş görüşmesini sonlandırabilirsiniz.

Siz de hayatınızı çok daha kolay bir hale getirecek refakatçi hasta bakıcı ilanları ve özellikleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.