Lütfen bekleyiniz..

Oyun Ablası veya Abisi

Oyun Ablası

Çocukların en büyük ihtiyacı oyundur. Oyunla öğrenir, eğlenir ve farkındalık kazanırlar. Kimi zaman günlük hayatın koşuşturmacasından, kimi zaman çocuğun oyunlarına yetişemeyeceğimizden kimi zaman da çocuğumuzun oynarken yabancı dilini de geliştirmesini istediğinden dolayı oyun ablası ile çalışmayı tercih ederler.

Oyun Ablası kimdir ? 

Oyun ablası çocuklarla oyunlar oynarken onları hem eğlendirip hem öğreten, farkındalık kazandıran kişidir.Enerjisi, güler yüzü, pedagojik yaklaşımşarı ile çocukla bağ kurar ve istendik kazanımlar doğrultusunda hareket ederek süreci yönlendirir.

Oyun Ablasının Özellikleri

  • Çocuk psikolojisini bilir
  • Davranışlarıyla ona rol model olabilir
  • Sadece zaman geçirmek için değil ona bir şeyler de katmayı hedefler
  • Güleryüzlüdür
  • Enerjisini karşısındakine yansıtır
  • Aile ile işbirliği içerisinde çalışmaya açıktır
  • Çocukla çalışmadan önce planlar ve program yapar
  • Sigara veya uyuşturucu madde kullanmaz

Saatlik Oyun Ablası

Ailelerin İhtiyaçları doğrultusunda  bazen 1 bazen birkaç saat olarak düzenlenen oyun ablası çalışma saatleridir. Saatlik olarak çalışmak isteyen aileler için evlerine yakın, ulaşım sorunu olmayan adaylar daha çok tercih edilir. 

Yatılı Oyun Ablası 

Evlerinde çocukla sürekli ilgilenen, çocuğunun bir mentor olarak kabul edeceği adaylarla çalışmak isteyen aileler yatılı oyun ablası ile çalışmak ister. Yatılı olarak çalışanlar Türk adaylar olabileceği gibi genelde yabancı oyun ablalarıdır. İngilizce bilen oyun ablası isteyen aileler genelde yabancı adayları tercih eder. 

İngilizce Bilen Oyun Ablası

İngilizce Bilen oyun ablaları genelde yabancılardır. Saatlik, günlük veya yatılı olarak çalışma sistemine ayak uydururabilirler. Çocuğun oyun oynarken aynı zamanda yabancı dil gelişimine de katkıda bulunmak isteyen aileler genelde yabancı bakıcı ile çalışırlar. Çocuklar bu sayede hayatın günlük rutini içerisinde dili düzenli kullanarak pekiştirme imkanı yakalar.